tegnap 2024.9.26 14:52
Olvasási idő 0:39
Kovács M. Dávid

Nyilvánosságra hozták Fatman Scoop halálának okát

ZENE EGYESÜLT ÁLLAMOK FATMAN SCOOP HIP-HOP NEW YORK

A legendás New York-i rapper a saját koncertjén lett rosszul augusztus végén. Az amerikai orvosszakértők közlése szerint szívbetegsége miatt esett össze a színpadon.

Szívbetegsége okozta Fatman Scoop amerikai rapper halálát, írja a helyi hatóságok közlése nyomán a BBC. Az orvosszakértők jelentése szerint a Be Faithful című hiphopklasszikus előadója magas vérnyomásban, valamint szív- és érrendszeri betegségben szenvedett.

Fatman Scoop egy melbourne-i koncertje közben 2023 novemberében.
Fatman Scoop egy melbourne-i koncertje közben 2023 novemberében. Forrás Naomi Rahim / WireImage / Getty Images

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, Fatman Scoop (polgári nevén: Isaac Freeman III) 56 éves korában halt meg, miután az előző hónap végén a connecticuti Hamdenben adott koncertje közben összeesett. A helyszínre azonnal mentő sietett, a rappert kórházba szállították, az életét azonban nem sikerült megmenteni.

Fatman Scoop Manhattanben született, majd Harlemben nőtt fel, majd a kilencvenes években szülővárosának egyik legnagyobb hatású hiphopelőadója lett. Ezt a pozíciót elsősorban a Crooklyn Clan duóval közös, 1999-ben megjelent Be Faithful című számának köszönhette, de többek között Missy Elliott Lose Control és Mariah Carey It's Like That című számában is feltűnt.

„Ikonikus hangja, ragályos energiája és remek személyisége kitörölhetetlen nyomot hagyott az iparágban“ – írta róla a rapper istállója, az MN2S booking agency. Halála után családja nem csupán világklasszis előadóként, hanem apaként, testvérként és nagybácsiként is méltatta a zenészt.