ma 2024.9.21 11:04
Olvasási idő 0:46
Masszi-Rigó Csilla

Kirúgták a nyírmeggyesi tanárnőt, aki büntetésből alsóneműre vetkőztette az általános iskola diákjait

TÁRSADALOM GYERMEKBÁNTALMAZÁS MAGYARORSZÁG OKTATÁS

A tanárnő tettéről több szülő is tudott, de hiába jelentették őt, a 44 éves nő mindezek ellenére mégis tanított az iskolában.

Pénteken megszüntette a tankerület annak a 44 éves pedagógusnak a jogviszonyát, aki a Nyírmeggyesi Arany János Iskolában büntetésként alsóneműre vetkőztette a diákjait – derül ki a Telex cikkéből. A pedagógust azt követően menesztették, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúját csütörtökön nyilvánosságra hozta.

Ahogy az korábban az ATV híradójából kiderült, a nő a táblához hívta, majd alsóneműre vetkőztette a szerinte nem megleleően viselkedő diákokat. Egy esetben egy kislánynak azért kellett bugyira vetkőznie, mert az aulában futkározott diáktársaival. A szülők a nyáron értesültek a történtekről, a gyerekek sokáig nem is merték elmondani otthon, hogyan büntetik őket az iskolában. 

Büntetésből alsóneműre vetkőztette tanítványait egy nyírmeggyesi iskola tanára
Büntetésből alsóneműre vetkőztette tanítványait egy nyírmeggyesi iskola tanára Forrás ATV

A Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztálya azt írta, hogy sem a Köznevelési Államtitkárságot, sem a Klebelsberg Központot nem értesítette a tankerület az esetről. Elmondták, az illetékes államtitkárság egészében elítéli a történteket, és „az esetlegesen szükséges fegyelmezés sem indokolhatja a gyermek megalázását és nem magyarázhatja az osztálytársak előtt történő levetkőztetés módszerét”.

Kiemelt tartalom
A rendszer bedarál minket, mégis lehajtott fejjel tűrjük: A Fekete pont az iskola világán keresztül tart elénk görbe tükröt A rendszer bedarál minket, mégis lehajtott fejjel tűrjük: A Fekete pont az iskola világán keresztül tart elénk görbe tükröt 2024.9.7 10:08

Az ügyben a tankerületi igazgató a rendőrség jelzése alapján augusztus 15-én belső vizsgálatot rendelt el, augusztus 21-én rendkívüli szülői értekezletet tartott, augusztus 28-án pedig a rendőrségi eljárással párhuzamosan fegyelmi eljárást indított a tanító ellen. A tanárnőt azóta a rendőrség is kihallgatta, a nő panasszal élt a kihallgatás ellen.