2024.9.8 10:29
Olvasási idő 1:04
Maier Péter

A Marco Rossi-éra legcsúnyább vereségét szenvedte el a magyar válogatott a németek ellen

SPORT FOCI MARCO ROSSI SZOBOSZLAI DOMINIK

A magyar válogatott 5-0-ra kapott ki Németország ellen. Marco Rossi szerint szégyellnie kell magát a csapatnak és neki is.

5-0-ás vereséget szenvedett szombat este a magyar válogatott Németország csapata ellen Düsseldorfban. Ez a legnagyobb arányú veresége a mieinknek Marco Rossi szövetségi kapitányi regnálása alatt, és utoljára 2017-ben kaptunk öt gólt egy meccsen.

A kapitány és stábja igyekezett váratlant húzni a meccs elején, és nem is indult rosszul az összecsapás, úgy látszott, a magyar válogatott agresszív magas letámadásával meglepte a németeket, a két csapat közti egyéni különbségek azonban egyre élesebben kiütköztek, és a 27. percben Füllkrug góljával megszerezte a vezetést az akkor már bőven kontrolláló német válogatott.

Szoboszlai Dominik (b2) és Schäfer András (j), valamint a német Florian Wirtz (b) és Aleksandar Pavlovic a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában játszott Németország - Magyarország mérkőzésen Düsseldorfban 2024. szeptember 7-én. A magyar labdarúgó-válogatott 5-0-s vereséget szenvedett a német csapattól.
Szoboszlai Dominik (b2) és Schäfer András (j), valamint a német Florian Wirtz (b) és Aleksandar Pavlovic a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában játszott Németország - Magyarország mérkőzésen Düsseldorfban 2024. szeptember 7-én. A magyar labdarúgó-válogatott 5-0-s vereséget szenvedett a német csapattól. Forrás MTI/Szigetváry Zsolt

A hidegzuhany a második félidőben érkezett, pedig ezt a játékrészt is jól kezdte a magyar válogatott. A frissen beszálló Bolla Bendegúz került helyzetbe, amiből gól nem született, de két szögletünk következett utána, viszont ezek sem a mi javunkra sültek el: a második sarokrúgásunk után Florian Wirtz gyűjtötte be a második labdát, majd egy mélységi passzal indította Jamal Musialát, aki a pályát végig rohanva befejezte az akciót. A második gól nagyon rossz lélektani pillanatban érkezett, és után sorra rohantak rá a németek a rendezetlen magyar védelemre. A harmadik gólt Wirtz, a negyediket Aleksandar Pavlovic szerezte, majd Kai Havertz tette fel a pontot az i-re, miután értékesítette a saját maga által kiharcolt büntetőt.

„A második félidő miatt szégyellnünk kell magunkat. Nehéz megmondani, hogy pontosan mi történt, mert az első félidőben olykor jól csináltuk, amit elterveztünk, de persze ott is hibáztunk két-három alkalommal, és ezekből a németeknek voltak is helyzeteik”

– fogalmazott a meccs után a közmédiának Marco Rossi, aki szerint a csapatnak muszáj tudnia reagálni erre a kudarcra.

Erre elég hamar alkalma nyílik a válogatottnak, ugyanis kedden folytatják Nemzetek Ligája-szereplésüket a mieink, Budapesten, Bosznia-Hercegovina ellen.