2024.9.6 11:05
Olvasási idő 0:56
Masszi-Rigó Csilla

Váratlanul meghalt Rich Homie Quan amerikai rapper

ZENE EGYESÜLT ÁLLAMOK HALÁL HIP-HOP RAP RICH HOMIE QUAN

A 33 éves korában elhunyt Rich Homie Quan szülővárosa egyik legismertebb rappere volt. Halálának oka egyelőre nem ismert.

33 éves korában váratlanul meghalt Rich Homie Quan (polgári nevén: Devontay Lamar DeQuantes) atlantai rapper, írja a Billboard. Halálának oka egyelőre ismeretlen.

Rich Homie Quan a 2010-es évek közepén lett ismert olyan dalokkal, mint a 2013-as Type of Way vagy a 2015-ös Flex (Ooh, Ooh, Ooh), munkája során pedig olyan nevekkel dolgozott együtt, mint 2 Chainz, Gucci Mane, Trinidad James és Young Thug, akivel 2014-es Lifestyle című daluk a slágerlisták élére is került.

Rich Homie Quan halal
Rich Homie Quan 34 évesen hunyt el. Forrás Paras Griffin/Getty Images

Rich Homie Quan és Young Thug viszonya egy idő után megromlott, ami végül véres amerikai bandaháborúba torkollott Atlantában. A konfliktus egyik áldozata Rich Homie édesapja, Corey Lamar volt, akit a rivális banda tagjai saját fodrászatában lőttek le.

Az ügyészek később vádat emeltek Young Thug ellen az YSL utcai banda 2022-es kiterjedt zsarolási és bandaperében, amely Georgia állam leghosszabb büntetőpereként írta be magát a történelemkönyvekbe. Az ügyben Rich Homie Quant és más rappereket –  köztük Birdmant – is lehetséges tanúként nevezték meg.

Bár a születési ideje körül volt némi bizonytalanság a sajtóban, a Fulton megyei orvosszakértő szerint Devontay Lamar DeQuantes nem 1989-ben, hanem 1990. október 4-én született. Hárman voltak testvérek, ő volt közülük a legidősebb, anyjuk egyedül nevelte őket.

Rich Homie Quan eredetileg baseballjátékosnak készült, végül azonban a zene felé vette az irányt. 2011-től egy betöréssorozat miatt 15 hónapot ült börtönben, ezt követően kezdte el építeni zenei karrierjét. Több interjúban is elmondta, hogy nagyon örülne, ha a rap nem az utcai életre, a bűnözésre és az erőszakra koncentrálna.