2024.9.3 15:56
Olvasási idő 0:36
Szöllősi Anna

Több mint duplájára emelkedik a Prime Video havidíja

TECH-TUDOMÁNY AMAZON PRIME VIDEO ÁREMELÉS STREAMING

A Netflix és a YouTube Prémium után az Amazon streamingszolgáltatása is drasztikus áremeléssel állt elő.

Az Amazon hazánkban is megemeli a Prime Video névre hallgató streamingszolgáltatás díját, amin többek között olyan sorozatok érhetők el, mint A fiúk, a Fallout vagy az animációs Legyőzhetetlen – írja a 24.hu.

A Prime Video eddig azzal tűnt ki, hogy hazai viszonylatban nagyon olcsónak számított, az előfizetőknek kiküldött levélben viszont azt írják, az eddig 899 forintos havidíjat hamarosan 1900 forintra emelik.

Az új díjszabás a szeptemberit követő első előfizetési időszaktól, tehát októbertől kezdődően lesz érvényes, akik pedig most szeretnének csatlakozni, azok már csak az új áron tudnak.

A levél indoklása szerint azért emelnek, mert nőtt az exkluzív sorozatok száma, és hogy az Amazon a jövőben minél többet tudjon befektetni abba, hogy a Prime Video értékesebbé váljon az előfizetők számára.

Ahogy korábban írtuk, nemrég a Netflix és a YouTube Prémium is bejelentette, hogy ősztől megdrágulnak a szolgáltatásaik, utóbbinál a 2690 forintos családi csomag tarifája 4790 forintra nő, ami szintén extrán magas, közel 80 százalékos emelést jelent.