2024.8.29 13:52
Olvasási idő 0:59
Krajnyák Petra

Bambie Thug, az Eurovízió boszorkánya Budapestre is ellátogat

ZENE EUROVÍZIÓS DALFESZTIVÁL ZENE

Bambie Thug, ír előadó extravagáns, általa csak ouija popra keresztelt zenéjével tűnt fel az idei Eurovíziós Dalversenyen Írország színeiben, a Doomsday Blue pedig a hatodik helyre varázsolta az énekest.

Az írországi Cork-i születésű Bambie Thug lebontja a nemi és társadalmi-politikai sztereotípiákat, így egy korszakalkotó hangzást hozott létre, amely a pop, a rock, az elektronika és más zenei műfajok határán mozog. Bambie Thug saját zenéjét a ouija-pop kifejezéssel írja le, mellyel az elmúlt néhány évben komoly hullámokat vert, például a kritikusok által is elismert Cathexis EP-vel.

Bambie képviselte Írországot az idei Eurovíziós Dalversenyen Doomsday Blue című varázslatos dalával, amellyel a 6. helyezésig jutott – ez volt a legmagasabb helyezés, amit egy ír előadó elért a versenyen az elmúlt 24 évben. A szám arról az érzésről szól, amikor a lehetőségeinket figyelmen kívül hagyják, s egyben egy óda a queer közösséghez is.

Hangzásában az alt-boszorkányos versszakok, a gyilkos sikolyok és a jazzes betétek mellett a popos refrének is megjelennek, mielőtt az elektronikus és nehéz gitárok fémes üvöltésében csúcsosodna ki a dal, mely tökéletesen bemutatja Bambie Thug valamennyi művészi aspektusát.

Kiemelt tartalom
A szomorú számok szakításkor találnak be a legjobban, de jó-e ilyenkor érvágós zenét hallgatni? A szomorú számok szakításkor találnak be a legjobban, de jó-e ilyenkor érvágós zenét hallgatni? 3 nappal ezelőtt

Vizuális művészete ugyanolyan lenyűgöző, mint a zenéje boszorkányos esztétikája. Erős, filmes víziói révén olyan túlvilági karakterként jelenik meg, mint egy vámpír mennyasszony vagy a Pindúr Pandúrok egyik gonosztevője. Bambie számára a nagyszínpadok sem idegenek, hiszen olyan fesztiválokon lépett már fel, mint a Download, a The Great Escape vagy a Trans Musicales.

Hamarosan pedig hazánkba is ellátogat Crown The Witch, 28 állomásos turnéja keretein belül. Az Akvárium Klubban szeptember 19-én láthatjuk extravagáns produkcióját. A turné kapcsán Bambie így nyilatkozott:

Nagyon izgatott vagyok, hogy ennyi országba elvihetem az Ouija-popot. Varázslatra, zenére és még sok mindenre számíthattok. Alig várom, hogy befogadjalak titeket a boszorkány tanácsomba.