A cikk a Henkel megbízásából készült.
2024.9.5 9:17
Olvasási idő 1:44

Használt ruhákból összeállított divatbemutatót tartottak a Koppenhágai Divathéten

Használt ruhákból összeállított divatbemutatót tartottak a Koppenhágai Divathéten
Forrás Henkel
DIVAT DIVATBEMUTATÓ HASZNÁLT RUHA ÚJRAHASZNOSÍTÁS

A Koppenhágai Divathét hivatalos partnereként a Perwoll használt ruhákból összeállított divatbemutatót tartott, az augusztus 6-ai #RethinkNew esemény keretein belül.

A #RethinkNew kampány eseményén találkoztak a nemzetközi sajtó képviselői és influenszerek a koppenhágai sétányon található Langelinie Pavilion-ban. A Perwoll és a Koppenhágai Divathét együttműködik, hogy példát mutasson a fenntartható divat terén. Miközben a divathét arra törekszik, hogy jelentős fenntartható változásokat hozzon létre a divatiparban, a Perwoll megújult összetételével járul hozzá a színek és a textilszálak hosszabb ideig tartó frissességének megőrzéséhez, és ezáltal az erőforrások pazarlásának csökkentéséhez.


A #RethinkNew eseményen a Perwoll megmutatta, hogyan lehet innovatívan viselni a már használt ruhadarabokat. Victoria Lee skót fenntartható stylist saját divatbemutatóján 17 ország médiaképviselői előtt mutatta be a használt darabokból összeállított 15 szettet. Lee november óta a Perwoll divatigazgatójaként támogatja a márka fenntartható divatipar iránti elkötelezettségét, és gondoskodik arról, hogy a Perwoll kampányokban kizárólag használt divatot jelenítsenek meg. Az eseményen tíz különböző országból 15 influencerrel, a Sellpy használtruha online áruházzal és Schwarzkopf fodrászokkal dolgozott együtt, hogy egyedi megjelenéseket hozzon létre.

Forrás Henkel

A #RethinkNew eseményen a divatbemutató mellett különböző kiállító területek várták a meghívott sajtó képviselőit és influenszereket. Az egyik területen számos tényt mutattak be a fast fashion hatásairól, hogy növeljék a vendégek tudatosságát a témában. A Sellpy-vel, Remake-kel és Victoria Lee divatigazgatóval együttműködve a Perwoll megmutatta, hogyan lehet a divat által adott örömöt fenntartható módon elérni. A pop-up laborban a különleges Perwoll Renew technológiát valódi ruhadarabokon mutatták be, és a vendégek saját szemükkel láthatták az előtte-utána hatást.

A Renew technológia tartósan ápolja a színeket és a textilszálakat, így a ruhákat hosszabb ideig újnak láthatjuk és érezhetjük. Ezzel az innovációval a Perwoll csökkenteni kívánja a divat túlzott fogyasztását, és a partnerekkel együtt a lassú divat kultúráját kívánja kialakítani.

A Sellpy online használtruha-bolt bemutatótermével igazi használt ruhadarabokat kínált a vendégeknek. A Remake nemzetközi civil szervezet, amely a lassú divat mellett kampányol, és célja a ruházati termékek túltermelésének csökkentése, a #NoNewClothes kihívásra hívta fel a figyelmet. A globális kampány arra ösztönzi az embereket, hogy 90 napig tartózkodjanak az új ruhák vásárlásától. Jan Kruse, a Henkel Fabric Care globális marketingigazgatója megjegyezte:

Kiemelt tartalom
Aura, opera, olimpia – összegyűjtöttük a 2024-es őszi-téli Haute Couture Divathét legjobb pillanatait Aura, opera, olimpia – összegyűjtöttük a 2024-es őszi-téli Haute Couture Divathét legjobb pillanatait 2024.7.4 18:36

„Az esemény és a hozzá kapcsolódó koppenhágai használtruha divatbemutató jelentős mérföldkő a Perwoll számára. Büszkék vagyunk arra, hogy a jelenlegi #RethinkNew kampányunkkal felhívhatjuk a figyelmet a használt divat szépségére és értékére. Ma este egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz a célunkhoz, hogy megmutassuk az embereknek, hogy az igazi stílus nem feltétlenül az új ruhadarabok vásárlásáról szól.“

Ennek hatását a vendégek körében végzett felmérés eredményei is tükrözik: a többség az esemény után megfogadja, hogy újragondolja öltözékeit és többször választ használt ruhadarabokat a fenntarthatóság jegyében.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!