2024.8.21 12:05
Olvasási idő 0:45
Szécsi Krisztián

Nem teljesül Alain Delon kívánsága: nem altatják el a kutyáját, hogy vele együtt temessék el

ARCOK ALAIN DELON KUTYA SZÍNÉSZEK

A francia állatvédők fölöslegesen aggódtak az állat sorsa miatt, Alain Delon hozzátartozói nem teljesítik a színész kérését, hiszen a tízéves Loubo is családtag.

A család döntése értelmében nem teljesül Alain Delon francia színész kívánsága, hogy tízéves, Loubo nevű kutyájával együtt temessék el, írja a Guardian.

A színész már korábban is nyilatkozott arról, hogy azt kívánja, amikor eljön az idő, szeretett állatai közé temessék, utolsó kéréseinek egyike pedig az volt, hogy halála után altassák el malinois fajtájú kutyáját, hogy az állat örökre a karjaiban pihenhessen.

Alain Delon 1978-ban egyik kutyájával. Forrás Patrice PICOT/Gamma-Rapho via Getty Images

„Ha előbb halnék meg, mint ő, az állatorvos elaltatja, aztán a karjaimba teszi. Inkább ez, mint a tudat, hogy a síromon pusztul el a szenvedéstől“ – idézi Delon szavait egy 2018-as interjúból a 24.hu.

Franciaországban egyébként nincs olyan törvény, amely megakadályozná, hogy a tulajdonosok elaltassák háziállataikat, de az állatorvosok dönthetnek arról, hogy teljesítik-e ezeket a kívánságokat.

A színész szándékára az állatvédők is felkapták a fejüket, akik azt kérték a családtól, hogy inkább adják át nekik az állatot, hogy új otthont találjanak neki. Azonban Delon lánya, Anouchka Delon azt nyilatkozta, hogy nem áll szándékukban elaltatni Loubót, hiszen családtag.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Anouchka Delon (@anouchkadelon) által megosztott bejegyzés

Alain Delont a La Brûlerie településen található birtokán fogják eltemetni. A területen korábban építtetett egy kápolnát, ahol mintegy 35 házi kedvence nyugszik már.