2024.8.19 11:01
Olvasási idő 0:42
Krajnyák Petra

Albán származása miatt inzultálhatta Bebe Rexhát a Lufthansa egyik alkalmazottja

ARCOK BEBE REXHA REPÜLÉS REPÜLŐJÁRAT

Az énekesnő szerint gyűlölet-bűncselekmény áldozata lett.

Bebe Rexha vasárnap egy 24 órán keresztül elérhető Instagram-sztoriban számolt be arról, hogy megfenyegette a Lufthansa egyik alkalmazottja, majd nem engedte őt felszállni a járatra, miután albánul szólt hozzá. 

„Lufthansa, megfenyegettek, mert azt hittem az egyik biztonsági alkalmazott albán. Albánul szólítottam meg, hogy megkérdezzem, hol vehetem át a jegyem, ő meg most nem enged felszállni a járatra. Szerintem gyűlölet-bűncselekmény áldozata lettem, mert albán vagyok“

– írta az énekesnő, aki ugyan albán szülők gyermeke, de az Egyesült Államokban született és nőtt fel.

Rexha szerint egyetlen női alkalmazott sem lépett vagy szólt közbe, még akkor sem, mikor a férfi folytatta lelki bántalmazását. Hozzátette, hogy nem tapasztalt még ehhez hasonló lelki kimerültséget, mint amit a német légitársaság alkalmazottja okozott neki. A Lufthansa rögtön megkereste őt üzenetben, az énekesnő pedig szorgalmazta, hogy folytassanak teljes körű kivizsgálást.

A CNN megkereste a Lufthansát, a légitársaság szóvivője a portálnak megerősítette, hogy az incidenst követően közvetlenül Bebe Rexhával vették fel a kapcsolatot, hogy megismerjék a körülményeket és belső vizsgálatot folytatnak az ügyben.

Kiemelt tartalom
„Egyedül utazol? De hát nem félsz?” – Már nem! Mindent a solo travellingről egy gyakorlott utazó szemével „Egyedül utazol? De hát nem félsz?” – Már nem! Mindent a solo travellingről egy gyakorlott utazó szemével 2024.9.29 9:59

„Nemzetközi légitársaságként világszerte embereket és országokat kapcsolunk össze. Semmilyen formában nem toleráljuk a diszkriminációt“ – mondta a szóvivő.