2024.8.18 12:43
Olvasási idő 1:01
Szécsi Krisztián

Donald Trump azzal érvelt maga mellett, hogy ő jobban néz ki, mint Kamala Harris

KÖZÉLET DONALD TRUMP KAMALA HARRIS VÁLASZTÁSOK

Az egykori amerikai elnöknek nem igazán nyerte el a tetszését a Time magazin Kamala Harrisről készített címlapképe. A pennsylvaniai Wilkes-Barre-ban tartott nagygyűlésén ennek hangot is adott.

Donald Trump az augusztus 17-i pennsylvaniai Wilkes-Barre-ban tartott gyűlésen azzal ment neki demokrata ellenfelének, hogy ő jobban néz ki, mint az alelnök Kamala Harris, írja a The Daily Beast.

Az amerikai elnökválasztás szépségversennyé való degradálásának oka Harris Time magazin címlapja, ami a republikánus Trumpot a hét eleje óta megszállottan foglalkoztatja.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

TIME (@time) által megosztott bejegyzés

Az egykori amerikai elnök először Sophia Lorenhez és Elizabeth Taylorhoz, majd önmagához hasonlította a magazin címlapján látható Harris rajzát: „A Time magazinnak nincs róla képe“ – kezdte Trump érvelését. „Van egy hihetetlen művészük, aki lerajzolta őt. Erre én azt kérdeztem: »Ez Sophia Loren? Ki lehet ez? Ez Elizabeth Taylor lenne? Ó, biztos a csodálatos szépségű Sophia Loren nagyszerű életét és korát ünneplik«“ – jegyezte meg szarkasztikusan Trump, aki aztán hozzátette:

Én sokkal jobban nézek ki nála. Jobban nézek ki, mint Kamala.

Trump utána azon élcelődött, hogy Kamala Harrisről a Wall Street Journal egyik újságírója azt írta, hogy a szépsége és a belőle áradó szociális melegség együtt eredményezik a kisugárzását: „Én azt mondom, hogy sokkal jobban nézek ki nála. Azt mondták, az a legnagyobb előnye, hogy gyönyörű nő. Ha. Erre még nem is gondoltam.“ Ezután Trump azt is kifejtette, hogy Harris legutóbbi beszédében „totálisan kommunista lett“, és következetesen Kamala elvtársnak nevezte.

Kiemelt tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Te mennyire vagy képben a magyar politikával? REFRESHER-KVÍZ: Te mennyire vagy képben a magyar politikával? 2024.8.19 9:52

A későbbiekben a politikus értetlenségét fejezte ki az elnökválasztásban bekövetkezett hirtelen változás miatt is, amely felborította kampányát, hiszen ő Joe Biden ellen indult. A közvélemény-kutatások országosan jelenleg inkább Harris felé billennek, még az ingadozó államokban is. A New York Times és a Siena College legutóbbi felmérése szerint Harris öt ponttal vezet például Arizonában is, ami régóta republikánus állam hírében áll.