2024.8.18 10:05
Olvasási idő 1:35
Jókay Kristóf

PREMIER: „Pár magyar hülyegyerek, vitt a lendület, meg a francia baguette” – Roadtrip-himnuszhoz készített klipet a Duckshell

PREMIER: „Pár magyar hülyegyerek, vitt a lendület, meg a francia baguette” – Roadtrip-himnuszhoz készített klipet a Duckshell
Forrás Szabó R. János / Duckshell
ZENE DUCKSHELL PREMIER VILÁGZENE

Nálunk debütál a punk-ska-reggae-futball együttes „zapzarap” dalához készült legújabb klipje, amit itt láthattok először.

A 2017-es megalakulásuk óta a Duckshell az egyik legjobban menő hazai alternatív együttessé nőtte ki magát. Rendre ott vannak az összes izgalmas nyári fesztiválon, a Kolorádón, Orfűn, Bánkitón, Művészetek Völgyén, és egy hete sincs, hogy éppen a Szigeten táncoltatták meg a közönséget.

A zenéjük azonban nem csak itthon működik, hanem külföldön is egyre nagyobb sikert arat. Idén felkerültek a Hungarian Oncoming Tunes tízes shortlistjére is, olyan nevek mellé, mint Azahriah, a Jazzbois, vagy éppen Deva. Ennek köszönhetően minden évben egyre többet járnak külföldre is fellépni, az új klipjük pedig ezeknek az utaknak a kulisszái mögé kalauzol el minket. A videót a zenekar szaxofonosa, Muzslai Francisco rendezte, és először nálunk, a Refresheren csekkolhatjátok le.

A Duckshell, még mielőtt hívták volna, azelőtt is ment nyaranta szerencsét próbálni nyugatra:

“Indulásunk óta megvan bennünk ez a kalandos, utazós flow, ami eljuttatott minket egy csomó izgalmas helyre Európa-szerte. Anno, mikor még kevés koncertünk volt a nyári szezonban két egymást követő évben is elindultunk egy kisbusszal nyugat felé, hogy hetekig utcazenélésből, kisebb klub- és fesztiválkoncertekből keressük meg a kenyérre valót, így jutottunk el egészen Barcelonáig, majd vissza. Később pedig már meghívásra indultunk meg a legkülönbözőbb irányokba, legyen az Franciaország, Hollandia, Észtország vagy Törökország.”

– fogalmaznak a Duckshell tagjai.

duckshell
Duckshell együttes Forrás Szabó R. János / Duckshell

Olyan szempontból előnyben van a Duckshell, hogy a zenéjük tényleg simán működik utcazeneként, de nagyszínpados, több ezer embernek szóló produkcióként is. Az már a Bohemian Betyars esetében bebizonyosodott, hogy külföldön nagyon kajálják a pörgős, rézfúvós zenét az emberek, ezt a tendenciát tudja jól kihasználni ez az együttes is.

“Többek között ezeket az utazásainkat és a több száz koncertélményt foglalja össze a zapzarap, amelyhez Csicsikénk (Muzslai Francisco) készített egy DIY-klipet az évek során felhalmozódott felvételeinkből. Ezeket a sorokat is épp 27 óra kisbuszozás után, 2000 kilométerről írjuk, ugyanis idén elhívtak minket játszani a Bout du Monde fesztiválra az Atlanti-óceán partjára. Üdv Franciaország legnyugatibb csücskéből!”

-így fejeződik be a képeslap hátulján a szöveg, amit a srácoktól kaptunk.

Duckshell
Duckshell Forrás Duckshell

Idén jelent meg a Duckshell második nagylemeze, a hosszított/magasított, amin a zapzarap is helyet kapott. Ha tetszett a klip, mindenképpen csekkoljátok le! És bár a nyár végéhez közeledünk, a Duckshell turnéjának még közel sincs vége (lehet soha nem is lesz), legközelebb szeptember hetedikén kaphatjátok el őket élőben Szentendrén, a Barlangban.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!