2023.1.4 11:11
Olvasási idő 0:38
Masszi-Rigó Csilla

Újabb Harry Potter-sztár szólalt fel J.K. Rowling Anti-transz kijelentései ellen

TÁRSADALOM HARRY POTTER J.K. ROWLING LMBTQ TRANSZNEMŰ

Bár J.K. Rowling az utóbbi időben már kétszer is meggondolja, érdemes-e véleményt nyilvánítania bizonyos kérdésekben, a transznemű emberek ellen tett megjegyzéseit még egy ideig senki nem felejti el.

Harry Mellinget sokáig csak a Harry Potter-filmek Dudley Dursley-jeként ismertük, a ma már 33 éves színész azonban az elmúlt években például a Vezércsel című sorozatban és a szintén Netflixen debütált Mindig az ördöggel című filmekben is megmutatta már tehetségét. 

Harry Melling Forrás Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

A színész nemrégiben az Independentnek adott interjút, ahol szóba került többek között J.K. Rowling megosztó felszólalása a transznemű közösség ellen. Melling az interjúban elárulta, egyáltalán nem ért egyet Rowling anti-transz kijelentéseivel, sőt: a színész abban hisz, hogy minden embernek meg van a joga ahhoz, hogy úgy identifikálja magát, ahogyan szeretné, és aminek érzi magát. 

„Csak a saját véleményemet tudom elmondani, számomra ez nagyon egyszerű: a transznemű nők nők, és a transznemű férfiak is férfiak. Minden embernek megvan a joga ahhoz, hogy úgy identifikálja magát, ahogyan érzi. Nem akarok részt venni abban a vitában, hogy ujjal mutogassak, és azt mondjam: "Ez helyes, ez helytelen", mert nem hiszem, hogy én lennék a megfelelő szóvivő erre. De hiszek abban, hogy mindenkinek joga van a választáshoz.”