2024.8.14 12:12
Olvasási idő 0:40
Szöllősi Anna

Vizsgálják, hogy Katy Perry klipje környezeti károkat okozott-e egy spanyol szigeten

UTAZÁS FORGATÁS KATY PERRY KLIP KÖRNYEZETVÉDELEM SPANYOLORSZÁG

Katy Perry és csapata engedély nélkül forgatott klipet a "Lifetimes" című dalhoz a spanyol S'Espalmador szigeten, ezért a helyi környezetvédelmi hivatal vizsgálatot indított az ügyben.

A spanyol hatóságok vizsgálatot indítottak Katy Perry és stábja ellen, mivel engedély nélkül forgattak klipet a Lifetimes című dalhoz a Baleár-szigetekhez tartozó S'Espalmador védett dűnéi között, írja a Guardian.

A néhány napja debütált, Stillz által rendezett klip Ibizán játszódik, de az aprócska sziget dűnéi is feltűnnek benne: a 39 éves énekesnő nappal a tengerparton sütteti a hasát, éjszaka pedig a helyi klubokban csapatja.

A Formenterától északra fekvő szigetecske 1980 óta a Ses Salines Nemzeti Park része. A magántulajdonban lévő, lakatlan sziget dűnéi a Baleár-szigetek legjobb állapotban fennmaradt dűnerendszerét alkotják, és „ökológiai szempontból nagy jelentőséggel bírnak”.

A Baleár-szigetek környezetvédelmi hivatala egy kedden közzétett sajtóközleményben azt állítja, hogy a klipet készítő produkciós cég nem szerezte be a forgatáshoz szükséges engedélyeket, ezért most azt vizsgálják, hogy az ott zajló munka milyen környezeti károkat okozott a szigeten.

A közlemény szerint a filmezés önmagában nem minősül „környezet elleni bűncselekménynek”, mivel a videó- vagy fényképfelvételek „kérésre engedélyezhetők”. A dal producere egyébként az a Dr. Luke volt, akihez az elmúlt évtized legkaotikusabb könnyűzenei nemierőszak-ügye is kötődik.