2024.8.7 9:05
Olvasási idő 0:38
Szécsi Krisztián

Élő adásban lepte meg egy bálna az olimpiai szörfösöket Tahiti partjainál

SPORT 2024-ES PÁRIZSI OLIMPIA ÁLLAT ÁLLATVILÁG OLIMPIA OLIMPIAI JÁTÉKOK

Az olimpiai közvetítés meglepetésvendége verseny közben bukkant fel az óceánból.

Hétfő délután egy bálna képében váratlan vendég lepte meg a brazil Tatiana Weston-Webbet és a Costa Rica-i Brisa Hennessyt Tahiti partjainál a női szörfösök elődöntőjén, az olimpiai verseny élő közvetítése alatt, írja az AP.

A fotósok és a sportkommenttorok legnagyobb örömére az óceáni óriás nem csupán csendes szemlélője volt az olimpiai versenynek, hanem maga is megmutatta atlétikai tudását, hiszen egyszer csak kitört a vízből.

A szóban forgó példány feltételezhetően egy hosszúszárnyú bálna volt, ami a sportolóktól tisztes távolban úszkált, így senkinek nem esett bántódása.

@eurosport Some special guests pop in during the #surfing to inspect the competition 🐳😆 #Paris2024#Olympics#sea#ocean#whales♬ original sound - Eurosport

A bálnák az évnek ezen időszakában párzási céllal gyűlnek össze Tahiti közelében, ahol így július és november között könnyen megcsodálhatók.

Tahitin és környékén egyébként igen komolyan veszik a bálnák védelmét. A Francia Polinézia szigetcsoport körül több védett óceáni övezet is található, áprilisban pedig a csendes-óceáni őslakosok vezetői aláírtak egy szerződést, amely jogi személyekként ismeri el a bálnákat.