2024.8.10 9:45
Olvasási idő 2:48
Krajnyák Petra

A vámpírdada, az isteni bártender, Rick és Morty, avagy milyen animéket nézzünk augusztusban?

A vámpírdada, az isteni bártender, Rick és Morty, avagy milyen animéket nézzünk augusztusban?
Forrás Adult Swim/ HBO Max
FILMEK + SOROZATOK ANIME JAPÁN RICK ÉS MORTY SOROZATOK

Új cikksorozatunkban minden hónapban az aktuális animék közül válogatjuk össze nektek a legérdekesebb új megjelenéseket, és azokat a műsorokat, melyek felett esetleg korábban elsiklott a figyelmetek.

Delico’s Nursery (デリコズ・ナーサリー)

Dali Delico egy tekintélyes arisztokrata család sarja és a Vérszerződés Tanács egyik fontos tagjaként nagy ambíciókat dédelget. A vámpírok ezen legfelsőbb irányító testülete egy küldetés végrehajtására utasítja Dalit, aki azonban visszautasítja azt. Az ezen felháborodott Gerhard, Dino és Henrique megpróbálják meggyőzni Dalit, látogatásukkor pedig azzal szembesülnek, hogy Dali egy kisgyerekről gondoskodik.


Mindeközben egy rejtélyes gyilkosságsorozat tizedeli a vámpírokat, ez pedig rávilágít arra, hogy valamilyen múltbeli kapcsolat van Dali és a Pendulum nevű szervezet között, mely feltételezhetően a gyilkosságok mögött áll.

Look Back (ルックバック)

Fudzsino Ajumu előszeretettel rajzol mangákat az iskolaújságnak, és az osztálya legjobb rajzolójaként tartják számon. Egy nap a tanára megkéri, hogy kivételesen hadd jelenjen meg egy Kjomoto nevű lány mangája. Részletgazdagságával hatalmas sikert arat, ami Ajumut borzasztóan féltékennyé teszi. Különösen dühíti, hogy olyan ember aratja le a babérokat, aki alig jár iskolába. Miután nem sikerül túlszárnyalnia Kjomotót, két évvel később abbahagyja a mangarajzolást.

Kiemelt tartalom
Horror, cyberpunk és jakuzák frigye, avagy milyen animéket nézzünk szeptemberben? Horror, cyberpunk és jakuzák frigye, avagy milyen animéket nézzünk szeptemberben? tegnap 10:48 -kor

Elérkezik a ballagás napja, és Ajumut megkérik, hogy adja át Kjomoto érettségi bizonyítványát. Így éltében először szemtől szemben találkozik vetélytársával.

Kimi ni Todoke: From Me to You 3. évad (君に届け)

Siina Karuho mangájából 2005-ben készült nagy sikerű anime, mely 2017-ig futott. A kultikussá vált, többszörösen kitüntetett sorozat most újabb évaddal tér vissza a Netflixen. Ha eddig kimaradt volna a sódzso (7-17 éves lányoknak szóló) animék non plus ultrája, akkor ideje bepótolnod.

Szavako neve és külseje is kísértetiesen hasonlít a Kör antihősére, Szadakóra, és ezt társai nem győzik tudtára adni. A leggonoszabb módokon természetesen. A barátságra és normális életre vágyó Szavako természetesen odavan az iskola legnépszerűbb diákjáért, Kazehaja Sótáért. Szavako már az első találkozásuk óta csodálja Sóta szociális képességeit, és meglepetésére a fiú vele is barátságosan viselkedik. Közreműködésével Szavako szert tesz első barátaira, Janó Ajanére és Josida Csizurure.

Rick and Morty: The Anime

A felnőtt animációs szitkom japán gyártású verziójában a karakterek teljesen új külsőt kaptak. A 10 epizódból álló anime egy teljesen új világban, nevéből fakadóan japán stílusú animációval mutatja be a már jól ismert nagyapa-unoka duó történetét arról, hogyan mentenek meg egy világot. 

True Beauty (여신강림)

Az azonos című webtoonból (dél-koreai online publikált képregény) készült K-dráma után most anime formátumban is érkezik az ikonikus sorozat. Lim Jugyeong megelégelte, hogy külseje miatt megalázzák és bántalmazzák osztálytársai, így iskolát vált és a smink átalakító erejéhez fordul. Jugyeong a kiközösített rút kiskacsából előkelő szépséggé válik, ennek köszönhetően szociális státusza is megnő. Egyszerűen csak titokban kell tartania "valódi" arcát. Újonnan jött népszerűsége azonban veszélybe kerül, miután Lee Suho meglátja smink nélkül.

Makeine: Too Many Losing Heroines! (負けヒロインが多すぎる!)

Ebben az animében ritkaság számba menő jelenségnek lehetünk szemtanúi. A gimnázium méhkirálynőjét kivételesen elutasítja kiszemeltje. Természetesen a magányos, szürke kisegér Nukumizu Kazuhiko lesz a szemtanúja mindennek. Azonban nem Janami Anna az egyedüli, akit friendzone-ba pakol gyerekkori szerelme. Mintha csak járvány söpört volna végig az iskolán, valamennyi népszerű lányt hasonlóan visszautasítják a fiúk. Kazuhiko pedig akarata ellenére a szerelmi dráma kereszttüzében találja magát.

BARTENDER Glass of God (バーテンダー 神のグラス)

Az anime, ami garantáltan jobban oltja a szomjat, mint a Sziget Fesztiválon aranyáron mért Long Island Ice Tea. Kurusima Miva és Higucsi Jukari a Hotel Cardinal bárjának új pultosát keresik. A leendő alkalmazottnak mindössze egy kritériumnak kell megfelelnie: képesnek kell lennie az "Isteni pohár" (Kami no guraszu 神のグラス) néven ismert ital elkészítésére. A kétségbe esett Miva a tokiói Ginza-negyed egyik eldugott sikátorában bukkan rá az Eden Hall-ra, ahol Szaszakura Rjú keveri az italokat. A bártender varázslatos módon mindig olyan itallal rukkol elő vendégeinek, mely aktuális gondjaikat enyhíti. A szálloda igazgatója mindenáron leakarja szerződtetni Rjút, így hamar törzsvendég lesz bárjában. Tökéletes alkohol mámoros slice of life azoknak, akik májukat kímélendő inkább 2D-s koktélokban gyönyörködnének, és azoknak, akik kerülik budapesti nagykörúti kocsmákat.

Pseudo Harem (疑似ハーレム)

Kitahama Eidzsi csatlakozik az iskolai drámaklubhoz, abban a reményben, hogy így valamilyen szinten szert tehet egy mangába illő háremre. Az iránta plátói szerelmet tápláló Nanakura Rin erről tudomást szerez, és hogy megnyerje őt magának különböző személyiségű karaktereket ölt. Az egyszer rideg, máskor a szívélyes, a csábító, a menő, a kecses és a bűbájos énjeivel próbálja meghódítani a felette járó Eidzsit, az más kérdés, hogy sokoldalúságával sikerül-e neki.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!