2023.3.25., szombat

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Filmek és sorozatok
Szöllősi Anna
2023.1.2 15:39
Olvasási idő  3:10

John Travolta lehetett volna Forrest Gump, Al Pacino pedig Han Solo: 10 színész, akik ikonikus filmszerepeket dobtak vissza

Ha az alábbi A-kategóriás színészek elfogadták volna ezeket az ikonikus szerepeket, még híresebbek, sikeresebbek, és gazdagabbak lehettek volna. A szlovák REFRESHER összeállítása nyomán összegyűjtöttük, milyen nagy munkákra mondott nemet Hollywood krémje.

Szöllősi Anna
2023.1.2 15:39 Olvasási idő  3:10
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
John Travolta lehetett volna Forrest Gump, Al Pacino pedig Han Solo: 10 színész, akik ikonikus filmszerepeket dobtak vissza
Forrás: IMDB;

1. Hugh Jackman nem akart James Bond lenni

Szinte mindenki nagy karriert futott be, aki a karizmatikus 007-es ügynököt alakította, elég csak Daniel Craigre gondolnunk. Az MI6 kémjét a Casino Royale-ban a robusztus ausztrál színész és a nők bálványa, Hugh Jackman is játszhatta volna, de nem vállalta el, és inkább címszerepet játszott az X-Men Farkas című filmjében. Jackman azért is dobta vissza James Bond szerepét, mert meg akart szabadulni attól a karakterszínészi imidzstől, amiben mindig egy akcióhőst alakít, akit nehéz helyzetek elé állít az élet.

 

„Tudtam, hogy ha egyszerre alakítom Rozsomákot és James Bondot, nem lesz időm semmi másra“ – mondta Jackman.

 

Hugh Jackman Forrás: IMDB / Farkas

2. Will Smith megformálhatta volna Djangót és Neót 

Will Smith a rossz döntések királya? A tavalyi Oscar-díjas pofon után ez új jelentést nyert, de ezúttal nem a Chris Rock-incidensre utalunk. Senki sem mer nemet mondani Quentin Tarantinónak, de az amerikai színész megtette; ironikus módon Smith szerint a Django elszabadul forgatókönyvében túl sok volt az erőszak. Végül Djangót Jamie Foxx játszotta, a film pedig körülbelül 425 millió dollárt hozott a konyhára és két Oscar-díjat is elnyert.

 

Elvállaltam volna, ha a film a szerelmi szálra összpontosít, nem pedig egy bosszútörténetre

 

– árulta el a Hollywood Reporternek.

 
Emellett Smith egy másik nagy lehetőséget is elszalasztott: feltűnhetett volna az ikonikus Mátrixban is, Neo karakterében, de állítólag – bizarr módon – ennek egyáltalán nem értette a forgatókönyvét. 

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Will Smith (@willsmith) által megosztott bejegyzés

 

3. Charlie Hunnam mint Mr. Grey

Az azonos nevű bestselleren alapuló erotikus dráma, A szürke ötven árnyalata csaknem 570 millió dollár bevételt hozott. A főszerepben Dakota Johnson és Jamie Dornan látható, de a színész helyett eredetileg a brit Charlie Hunnam játszotta volna Mr. Grey-t. A Guy Ritchie Artúr király filmjeiből is ismert Hunnam visszautasította a lehetőséget, mondván, túlságosan elfoglalt és leköti a Bíborhegyben való közreműködés. 

 

Charlie Hunnam Forrás: GettyImages / Steve Granitz

 

4. A túl konzervatív Laurence Fishburne

Az amerikai színészt láthattuk a Mátrix-trilógia mellett a John Wick thrillerben, ahol ismét Keanu Reeves oldalán tűnt fel, de a CSI: A helyszínelők című tévésorozat nyomozójaként is ismerős lehet. Fishburne formálhatta volna meg Julest Tarantino 1994-es kultikus gengszterfilmjében, a Ponyvaregényben, de a színész az Insider szerint visszautasította a szerepet, mert úgy érezte, hogy a rendező népszerűsíti a drogfogyasztást, különösen a heroint.

 

Laurence Fishburne Forrás: IMDB

 

5. Emily Blunt nem lehetett Fekete Özvegy

Eredetileg Blunt játszotta volna Natasha Romanoff / a Fekete Özvegy szerepét a Vasember 2. című filmben Scarlett Johansson helyett, de időközben megállapodott a 20th Century Foxszal, hogy Az ördög Pradát visel után újabb produkcióban, a Gulliver utazásai című filmben tűnik fel. Később egy Howard Sternnek adott interjúban elmondta:  szívesebben vállalta volna el a Fekete Özvegy szerepét, de már késő volt, ugyanis időközben leszerződött a másik projektre. 

 

Emily Blunt Forrás: GettyImages / MEGA/GC Images)

 

6. Emma Watson majdnem Ryan Gosling oldalán

Bár a Harry Potter-filmsorozat színésznője eredetileg Damien Chazelle romantikus musicaljében játszotta volna Miát Ryan Gosling oldalán, a színésznőnek ki kellett szállnia, miután elvállalta Belle szerepét a Disney Szépség és a szörnyeteg című filmjében, ezért visszadobta a La La Landet.

 

Emma Watson Forrás: IMDB

 

7. Leo kis híján Gwyneth Paltrow-t rajzolta le a Titanicban

Nehéz elképzelni, hogyan nézett volna ki, ha James Cameron legendás Titanicjában Rose Dewitt Bukater karakterét Kate Winslet helyett Gwyneth Paltrow alakította volna Leonardo DiCaprio mellett. Paltrow később bevallotta, megbánta, hogy nem fogadta el a szerepet, ráadásul nem ő az egyetlen: Rose karakterének megformálására Claire Danest is felkérték. 

 

Gwyneth Paltrow Forrás: IMDB

 

8. Mark Wahlberg nem vállalt meleg szerepet

Mark Wahlberget rettenthetetlen fegyverforgatóként, kemény bunyósként és macsó hősként ismertük meg, 2005-ben azonban egy egészen más szerepet kellett volna eljátszania, mégpedig egy meleg cowboyt Ang Lee Brokeback Mountain - Túl a barátságon című romantikus drámájában. A filmbéli partnere Joaquin Phoenix lett volna, de Wahlberg végül visszalépett a projekttől, mert zavarták az intim homoszexuális jelenetek, de szerencsére Jake Gyllenhaalnak és Heath Ledgernek nem volt gondja ezzel. 

 

Mark Wahlberg Forrás: GettyImages / David Livingston

 

9. John Travolta mint Forrest Gump

A Far Out Magazine szerint a szerény fiú, Forrest Gump szerepére 1994-ben Bill Murray-t és Sean Pennt is felkérték, de az első helyen John Travolta állt, akinek számos, nem túl sikeres projekt után kellett újraélesztenie a karrierjét. Ő azonban úgy döntött, hogy inkább egy teljesen más, és hozzá sokkal közelebb álló karaktert, egy pimasz és megalkuvást nem ismerő gengsztert formál meg a Ponyvaregényben. Forrest Gump bőrébe végül Tom Hanks bújt, és a két színész ugyanabban a kategóriában küzdött meg az áhított Oscar-díjért, ahol Travolta maradt alul Hanks-szel szemben. 

 

John Travolta Forrás: IMDB

 

10. Al Pacino és egy kusza forgatókönyv

Nem tudni, hogy Al Pacino zsigerből utasítja-e el a sci-fiket, de az biztos, hogy pályafutása során kevés filmhez adta a nevét ebben a műfajban, pedig még a legikonikusabb sci-fi franchise főszereplője is lehetett volna: 1977-ben senki sem sejtette, hogy George Lucas Star Wars-filmje milyen nagy siker lesz, és mekkora hatást gyakorol majd a filmművészetre. Al Pacino végül nem vállalta el Han Solo szerepét, mondván, a forgatókönyv túlságosan kusza neki. A szerepet végül Harrison Ford kapta, amivel megcsinálta a szerencséjét, és a karrierje villámsebességgel indult be. 

 

Al Pacino Forrás: GettyImages / Dominik Bindl

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: refresher.sk Thumbnail:  IMDB
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában filmek és sorozatok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra