2023.3.27., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Közélet
Maier Péter
2023.1.2 15:39
Olvasási idő  0:35

Miskolcról Budapestre gyalogolnak az oktatás jövőjéért

Hétfőn útjára kelt a „Tudásmenet az oktatásért!”.

Maier Péter
2023.1.2 15:39 Olvasási idő  0:35
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A miskolci Hermann Ottó Gimnáziumból a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumba gyalogolnak a „Tudásmenet az oktatásért!” kezdeményezés keretén belül, amelyet a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom hirdetett meg. 

 

A körülbelül 180 kilométeres távot 6 nap alatt igyekeznek megtenni a résztvevők, akik így megközelítőleg 30 kilométert sétálnak majd mindennap. Délutánonként beszélgetéseket, fórumokat tartanak majd az esemény szervezői, bárkit szívesen látnak, aki csatlakozni szeretne, akár rövidebb, akár hosszabb távon. A séta 7:30-kor indul majd mindig az adott városból. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Facebook-bejelentkezéséből kiderült, hogy Totyik Tamás, Gosztonyi Gábor, a PSZ alelnökei, illetve Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára gyalogolnak a hétfői menet élén.

 

A kiindulópont és a végcél is szimbolikus, ugyanis mind a miskolci Hermann Ottó Gimnázimum, mind a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium fontos tényező volt az elmúlt évek tiltakozásai során, utóbbi többek között azért, mert onnan rúgtak ki először tanárokat polgári engedetlenség miatt. 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: telex.hu Thumbnail:  Pedagógusok Szakszervezete - PSZ
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában közélet
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra