2024.7.28 9:43
Olvasási idő 0:46
Szécsi Krisztián

Visszatér Robert Downey Jr. a Marvelhez, csak éppen nem Vasemberként

FILMEK + SOROZATOK MARVEL ROBERT DOWNEY JR. SZUPERHŐS

Sőt nem is a jófiúk oldalán áll majd, hanem egyenesen egy főgonoszt alakít.

Bár Vasember a 2019-es Bosszúállók: Végjáték című filmben meghal, Downey most mégis visszatérhet a Marvelhez, ám teljesen új szerepben, Doctor Doomként, írja a Variety. A nagy hírt az idei San Diegó-i Comic-Con fesztiválon jelentették be, amire a közönség szinte önkívületi állapotba került.

@officialcriticschoice New mask, same task! Robert Downey Jr. is returning to Marvel as Victor von Doom in ‘Avengers: Doomsday’. Just announced in Hall H at San Diego Comic Con! #SDCC#avengers#avengersdoomsday#marvel#sandiegocomiccon♬ original sound - Critics Choice Awards

Egyébként már egy ideje lehetett sejteni, hogy Downey-t ismét Marvel-filmekben láthatjuk, annak ellenére, hogy a Végjáték után azt nyilatkozták, nem akarják visszahozni Vasember karakterét. Mindenesetre a 2024-es Oscar-díjátadón, miután megnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat az Oppenheimerért, azt mondta, boldogan visszatérne a Marvelhez, hiszen „túlságosan is szerves része a DNS-ének“.

Victor von Doom, Doctor Doom, vagy csak Fátum Doktor) a Marvel-univerzum egyik főellensége. Szüleit korán elveszti, az ebből érzett fájdalmát pedig az egész világon kívánta kitölteni. Édesanyja boszorkány volt, akinek mágikus tárgyait használja fel sötét terveihez. Elsődlegesen mindenki a Fantasztikus Négyes nemeziseként tekint rá, de ellenségeként tekinti még Hulk, Amerika Kapitány, Magneto, Nick Fury, Fenegyerek, Rozsomák, Vasember, Venom, Penge, és még Pókember is.