2024.7.24 15:47
Olvasási idő 0:55
Szécsi Krisztián

Snoop Dogg is viszi az olimpiai lángot a fáklya utolsó szakaszán

SPORT 2024-ES PÁRIZSI OLIMPIA OLIMPIA OLIMPIAI JÁTÉKOK SNOOP DOGG

Snoop Dogg mellett egy helyi pályatársa, MC Solaar, valamint Szergej Bubka ukrán rúdugró és Laetitia Casta francia színésznő viszi majd a lángot a pénteki nyitóünnepség előtt.

Az utolsó, pénteki szakaszon Snoop Dogg amerikai rapper viheti az olimpiai lángot – közölte a héten Mathieu Hanotin, a francia Saint-Denis polgármestere az Agence France-Presse hírügynökséggel.

A láng a több mint két hónapig tartó útja után a pénteki nyitóceremónia előtti utolsó estéjét a Párizstól északra található településen tölti, majd másnap érkezik meg a Szajna-parti megnyitóünnepség helyszínére.

A Saint-Denis-i bazilika előtt az idei Eurovízió francia versenyzője, Slimane ad koncertet. Snoop Dogg mellett Szergej Bubka ukrán rúdugró, Laetitia Casta francia színésznő, valamint a szenegáli és csádi származású MC Solaar, Franciaország egyik első számú rappere viszi a lángot pénteken.

Snoop Dogg közösségimédia-platformjain egy ideje már erőteljesen jelen vannak az olimpiai tartalmak, hiszen nem csupán fáklyavivő, hanem egyúttal az amerikai televíziótársaság, az NBC különleges tudósítója is lesz.

Az 52 éves rapper egyébként maga is fut, igaz, nem versenyszerűen, de azért igen szép eredménnyel: júniusban például 34,44 másodperces idővel futott 200 métert egy oregoni sportrendezvényen.

Az olimpiai lángot még áprilisban gyújtották meg a görög Olümpiában, majd Marseille-be érkezve bejárta egész Franciaországot. Bár szimbolikusan minden alkalommal az olimpiai játékok szülővárosában, az ókori Olümpia romjai között tartják a ceremóniát, valójában nincs arra történelmi bizonyíték, hogy ezt a szertartást bármikor is elvégezték volna az ókori Hellászban. Az olimpiai láng, ahogy azt ma ismerjük, modernkori találmány, az 1936-os berlini játékokra gyújtották meg először.