2024.7.17 15:46
Olvasási idő 1:12
Szécsi Krisztián

Részegen énekelte el az amerikai himnuszt, elvonóra megy az amerikai countrysztár

ZENE COUNTRY EGYESÜLT ÁLLAMOK HIMNUSZ INGRID ADDRESS

Ingrid Address közleményben kért elnézést az előadás miatt, ami előtt köremailben üzente meg a rajongóinak, hogy súlyos depresszióval küzd.

Az Egyesült Államok himnusza, a The Star-Spangled Banner az elmúlt években több parádés feldolgozást is megélt. Ezek közül talán a leghírhedtebb átdolgozás a 2000-es évek popdívájához, Fergie-hez köthető, aki 2018-ban az NBA All Star-gáláján akusztikus, Lana Del Rey-szerű köntösbe öltöztette a nemzeti érzelmű sorokat, amit még a kosárlabda-játékosok se bírtak ki röhögés nélkül – Fergie így örökre beleírta magát a modern popkultúra történelmébe. Aztán jött Ingrid Andress, és egy csapásra elvette a Black Eyed Peas egykori énekesétől a legborzalmasabb himnuszadaptációért járó koronát, bár a fellépés színvonalára adott magyarázat inkább szomorú, mint vicces.

Hétfőn az amerikai countryénekesnő nyitotta meg az észak-amerikai baseball-liga (MLB) home run derbyjén a texasi Arlingtonban, azonban nemcsak az ének volt hamis, hanem úgy tűnt, mintha a nemzeti himnusz szövege is feladta volna a leckét. A felvételekből nehéz kiszűrni, hogy a tömeg bátorítóan vagy éppen felháborodásában morajlik a lelátókon, a fellépés mindenesetre nem a megszokott színvonalat hozta, ezért az énekesnőnek magyarázatot kellett adnia a gyenge teljesítménye miatt.

Nem fogok szarozni, tegnap este részeg voltam. Ma bejelentkezem egy intézetbe, hogy megkapjam a szükséges segítséget. Ez nem én voltam tegnap este. Bocsánatot kérek ezért az előadásért az MLB-től, az összes rajongótól és az országtól, amit annyira szeretek. Majd tudatom veletek, hogy milyen a rehab. Úgy hallottam, szuper jó móka. Puszi, Ingrid

– írta Ingrid Andress a közösségi oldalain.

A Variety cikke szerint a 32 éves előadó nem sokkal a fellépése előtt köremailben tudatta a rajongóit arról, hogy egy ideje súlyos depresszióval küzd. Andresst eddig négyszer jelölték Grammyre, és olyan előadók turnéit kísérte, mint Stevie Nicks vagy Alanis Morissette.

Az amerikai himnusz Ingrid Andress-féle változatát itt lehet visszanézni: 

Amennyiben úgy érzed, segítségre lenne szükséged az alkoholról vagy drogról való leszokásban, nem félj megtenni az első lépést! A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége a nap 24 órájában ingyenesen elérhető a 116-123-os, valamint a 06 80 810-600 telefonszámon.