2024.7.15 9:17
Olvasási idő 0:39
Maier Péter

Első Forma–1-es versenyzőként coming outolt Ralf Schumacher

SPORT COMING OUT FORMA-1 LMBTQ

Michael Schumacher 49 éves öccse a párját is megmutatta egy Instagram-posztban.

Vasárnap este Instagram-bejegyzésében coming outolt Ralf Schumacher korábbi Forma–1-pilóta, a legendás Michael Schumacher öccse.

A 10 évig versenyző Ralf Schumacher a posztjában arról írt: nincs annál szebb, mint amikor a megfelelő partner van melletted, akivel mindent megoszthatsz.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Ralf Schumacher (@ralfschumacher_rsc) által megosztott bejegyzés

Ralf Schumacher már volt házas, feleségével, Cora Brinkmannal 2001-ben keltek egybe, majd 2015-ben váltak el egymástól. Közös gyerekük, David Schumacher szintén autóversenyző lett, a vasárnapi bejelentés után ő is támogatásáról biztosította édesapját.

Övé a top komment:

Nagyon örülök, hogy végre találtál valakit, akivel igazán jól és biztonságban érezheted magad, akár férfi, akár nő, én 100 százalékban melletted állok, apa, minden jót kívánok nektek, és gratulálok

– fogalmazott a 22 éves David Schumacher. 

Ralf Schumacher 1997 és 2007 között versenyzett aktívan a Forma–1-ben, több csapatban is megfordult, legjobb szezonzáró helyezése két negyedik hely. 

A Forma–1-ben nem volt még nyíltan meleg versenyző, Sebastian Vettel két évvel ezelőtt nyilatkozott arról, hogy szerinte eljött az ideje annak, hogy valaki coming outoljon.