2024.7.12 10:49
Olvasási idő 0:59
Krajnyák Petra

A PETA tüntetői zavarták meg Glen Powell és Daisy Edgar-Jones új filmjének Los Angeles-i premierjét

FILMEK + SOROZATOK DAISY EDGAR-JONES FILMEK GLEN POWELL PETA PREMIER

Az állatvédők szerint a film pozitív színben tünteti fel az állatokat kizsákmányoló rodeót, amit a "Twisters" alkotóinak inkább elítélnie kellene, nem pedig dicsőítenie.

Tüntetést szervezett a PETA a Twisters - Végzetes vihar című film Los Angeles-i bemutatójára. A csütörtöki premieren az épületen belül és kívül is felszólaltak a demonstrálók a filmben látható rodeójelentek ellen.

A Hollywood Reporter egyik munkatársa szemtanúja volt annak, ahogy egy tüntető felrohan a színpadra, ahol a film főszereplői, Daisy Edgar-Jones és Glen Powell, valamint Lee Isaac Chung rendező álltak éppen. Miközben a biztonsági őrök megpróbáltak levonszolni a színpadról, a nő azt kiabálta: „nincs mentség az állatok bántalmazására“.

Közben a PETA odakint táborozó tüntetői „vessünk véget a rodeók dicsőítésének“ és „a tornádókat lasszózd, ne az állatokat“ feliratú táblákkal tiltakoztak a filmben megjelenő, élő állatokkal forgatott jelenetek ellen. A szervezet szerint a filmben inkább stockfelvételeket vagy CGI-t kellett volna alkalmazni.

„Minden jó nevű állatvédő szervezet ellenzi a rodeókat, éppen ezért az idei nyár legnagyobb filmjének is inkább elítélnie kellene, nem pedig dicsőítenie ezt a véres sportot“ – áll a szervezet friss közleményében, amelyben embertelennek nevezték a film rodeójeleneteit.

Az állatvédő szervezet egy korábbi közleményében arra szólította fel a Universal Picturest és a film készítőit, hogy a stáblista végére illesszenek be egy nyilatkozatot a versenyek kegyetlenségéről. Emellett szorgalmazták a nézők figyelmének felhívását arra, hogy ebben a sportban gyakran teheneket, lovakat és más állatokat kínoznak, csonkítanak vagy ölnek meg, a film készítői azonban nem tettek eleget kérésüknek.