2024.7.5 10:09
Olvasási idő 0:35
Krajnyák Petra

Taylor Swift koncertjei miatt átneveztek egy várost Németországban

ZENE KONCERT NÉMETORSZÁG TAYLOR SWIFT

Taylor Swift koncertjei miatt ideiglenesen Swiftkirchen lett a németországi Gelsenkirchenből. A Ruhr-vidéki egykori bányaváros büszkén veszi fel az énekesnő nevét.

Taylor Swift az Eras turné keretein belül júliusban három koncertet is ad a németországi Gelsenkirchenben. Pontosabban Swiftkirchenben, ugyanis az énekesnő és rajongói tiszteletére a várost ideiglenesen átnevezték. Az új Swiftie-paradicsomba várhatóan több tízezer rajongó érkezik majd az énekesnő július 17-i, 18-i és 19-i koncertjeire.

Az új névvel ellátott sárga várostáblát kedden leplezte le az átnevezést szorgalmazó rajongó, Aleshanee Westhoff, aki néhány hete petíciót indított az ügy érdekében. A lány előbb javaslatot nyújtott be Karin Welge polgármesternek, aki elfogadó levélében köszönetet mondott a lánynak a „nagyszerű ötletért“.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Gerne Gelsenkirchen (@gernegelsenkirchen)

A popikon lila portréjával ellátott Swiftkirchen-várostáblát a városközpontban helyezték el, de Markus Schwardtmann városi szóvivő közlése szerint a következő napokban több hasonló táblát is kihelyeznek Gelsenkirchen frekventált pontjain.

A Ruhr-vidéki Gelsenkirchen Németország egyik legszegényebb városa, amely soha nem heverte ki legfontosabb iparága, a szénbányászat hanyatlását. Az egykori bányaváros elsősorban futballcsapatáról és hatalmas stadionjáról ismert, amelyben alkalmanként olyan nemzetközi előadóművészek lépnek fel, mint Taylor Swift.