2024.7.4 9:01
Olvasási idő 0:48
Masszi-Rigó Csilla

Bezár a Kertész utca legnevesebb fine dining étterme, a Laurel

GASZTRO BUDAPEST ÉTTEREM FINE DINING LAUREL ÉTTEREM

Öt év után bezár a Laurel, a Michelin-ajánlással is kitüntetett budapesti étterem, ahová július végéig még beugorhatunk egy utolsó vacsorára.

Öt év után, július végén végleg bezár a budapesti Laurel étterem, a Kertész utca legizgalmasabb helye, amely nyitását követően üstökösként tűnt fel a hazai éttermek repertoárjában.

A 2023-ban Michelin-ajánlással is kitüntetett, fine dining menüiről híres Laurel szerda este a közösségi oldalain jelentette be, hogy nehéz szívvel, de véget vetnek a Laurel történetének.

„Sokat tanultunk, fejlődtünk, küzdöttünk az elmúlt években. Minden, amit ki lehet hozni a Laurelből, azt büszkén mondjuk, hogy kihoztuk és megvalósítottuk, és bár nehéz szívvel, de úgy döntöttünk, hogy a Laurel története itt, a Kertész utcában most véget ér. ”

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Laurel Restaurant (@laurelbudapest) által megosztott bejegyzés

Az étterem konyhájának vezetését tavaly ősszel vette át Mede Ádámtól Szabó Dávid és Ötvös Zsuzsa cukrászmester, még az is előfordult, hogy az éttermen belül egy kis sütibolt jött létre, a Laurel pedig nemcsak Budapesten értékesített, hanem a Balatonra is elvitte különleges kínálatát, itt nyílt meg ugyanis a Csopaki Resti, amely a Kertész utcai egység bezárása után is várja a vendégeket.

Bezár a Laurel étterem
Ötvös Zsuzsa és Szabó Dávid tavaly ősszel vették át az étterem irányítását. Forrás Laurel / Facebook

Az étterem vezetői némi vigaszt is nyújtanak az egykori vendégeiknek a posztjukban, amelyben azt írják: „hamarosan érkezünk új hírekkel, hogy merre, hogyan tovább gondolkodunk a vendéglátásban, mert terveink és megvalósulásra váró álmaink továbbra is vannak.”

A Kertész utcai Laurel július 28-án zár be.