2024.6.29 11:58
Olvasási idő 0:58
Krajnyák Petra

A pszichedelikus zene géniuszával lépett színpadra Dua Lipa a Glastonburyn

ZENE DUA LIPA TAME IMPALA

Az énekesnő és Kevin Parker egy duettel lepte meg a közönséget a brit fesztiválon.

Dua Lipa a tőle megszokott nagyszabású produkcióval örvendeztette meg a Glastonbury fesztiválozóit: táncosok tömkelegével, látványos koreográfiával, élő zenekarral, és tűzijátékkal. Ugyan a tömeg nagy része mind a 20 dalt végig táncolta, rengeteg néző távozott a koncert vége előtt, valószínűleg a Fontaines DC, Jamie xx és Jungle fellépéseivel való ütközés miatt.

Nos, van miért bánkódnia a korábban távozóknak, ugyanis a Be The One című dal után Dua színpadra hívta legújabb, Radical Optimism című albumának producerét, a Tame Impala mögött álló Kevin Parkert. A popdíva és a pszichedelikus zene meghatározó alakja pedig előadták a Tumblr-éra nem hivatalos himnuszát, a The Less I Know the Bettert.

Dua ezen kívül az Elton Johnnal és Mark Ronsonnal közösen szerzett dalait is előadta. Furcsa módon azonban nem szerepelt a tracklisten a Barbie-filmhez készült Dance The Night című popsláger.


Az énekesnő a színpadon többször is arról beszélt, hogyan manifesztálta ezt a pillanatot, hiszen már az első albumának felvétele előtt arról álmodott, hogy a Glastonbury headlinere lesz egy napon.


„Leírtam ezt a pillanatot, ezt kívántam, erről álmodtam és keményen dolgoztam érte“ – mondta a közönségnek. Felidézte egyik első koncertjét is, amikor még csupán tíz embernek játszott, akik elmondása szerint „csak azért jöttek el, mert ingyen italt ígértek nekik“.

Az újdonsült popikon láthatóan meghatódva konstatálta, mekkorára duzzadt a közönsége.