2024.6.28 17:19
Olvasási idő 1:10

Különleges összefogás arca lett Hajmási Éva, minden vásárlás a paralimpikonokat segíti

SPORT KERESKEDELEM OLIMPIAI JÁTÉKOK PARALIMPIA

A Procter&Gamble különleges partnerséget jelentett be a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és Hajmási Éva paralimpikonnal. "A mindennapok bajnokai" nevet viselő kampány részeként vásárlásainkkal a magyar paralimpiai sportolók felkészülését támogathatjuk.

A Procter&Gamble (P&G) nemzetközi szinten tizenkettedik éve kiemelt támogatója az olimpiai és paralimpiai játékoknak, és idén a Magyar Paralimpiai Bizottsággal közösen egy olyan programot hívott életre, amely a magyar paralimpikonok fizioterápiás kezelését támogatja. A program nagykövete Hajmási Éva paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és hatszoros Európa-bajnok tőr- és kardvívó.

A hazai paralimpiai sportolók az elmúlt években rendkívül figyelemreméltó teljesítményt nyújtottak. A jelenlegi adatok szerint az idei párizsi paralimpiai játékokon várhatóan 4400 sportoló vesz majd részt különböző sportágakban. Hazánknak közel 500 regisztrált parasportolója van, akik több mint 30 sportágban képviselik az országot. A kvalifikációk ugyan még tartanak, de a mai napig a Magyar Paralimpiai Csapat versenyzői 10 sportágban összesen 30 kvótát gyűjtöttek, így várhatóan közel 50 magyar sportoló jut ki a párizsi paralimpiai játékokra, amely minden idők eddigi legmagasabb sportolói létszámát jelenti mind a képviselt sportágak, mind a nemzeti csapatban szereplő sportolók számát tekintve.

A mindennapok bajnokai: a Procter&Gamble különleges partnerséget jelentett be a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és Hajmási Éva paralimpikonnal.
A mindennapok bajnokai: a Procter&Gamble különleges partnerséget jelentett be a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és Hajmási Éva paralimpikonnal. Forrás Procter&Gamble

A P&G az olimpiai és paralimpiai játékokhoz közeledve indította el A mindennapok bajnokai nevű kampányát, amely a vállalat egyik eddigi legnagyobbja, hiszen az ország szinte valamennyi kiskereskedelmi hálózatában, üzletében megtalálható összes P&G-márka megvásárlása után adományt juttat el a bizottságnak a paralimpiai sportolók fizioterápiás kezelésére. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy az elkövetkező 2,5 hónap során bárki, aki a megjelölt üzletekben és időszakokban Ariel, Lenor, Blend-a-Med, Gillette, Always, Head&Shoulders, Old Spice vagy bármilyen egyéb P&G termékeket vásárol, az vásárlásonként 5 forinttal támogatja a paralimpiai sportolókat segítő programot.

Az anyagi segítség mellett a nagyobb láthatóság és támogatás révén a vállalat abban is bízik, hogy a paralimpikonok inspiráló teljesítményei motivációt nyújthatnak más hasonló helyzetben lévő embernek, és példát mutathatnak, hogy a sport mindenkié. „Alapvetően minden sportoló számára fontos a megfelelő egészségügyi kezelés és terápia, ám a parasportolók esetében ez hatványozottan így van“ – vallja Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

További részletek a kampány hivatalos oldalán.