2024.6.26 12:25
Olvasási idő 0:35
Szécsi Krisztián

Idén nyáron már nem kell szállítódoboz a kiskutyáknak a MÁV balatoni járatain

UTAZÁS ÁLLAT KUTYA KUTYÁK MÁV UTAZÁS

Több az északi és a déli parton közlekedő járaton már ott lehet gazdájukkal minden kiskutya az utastérben sima kutyajeggyel vagy országbérlettel.

Június 26-tól már zárt doboz nélkül is fel lehet vinni kutyákat a MÁV balatoni InterCity és expresszjárataira. Az egyetlen kikötés, hogy a kedvenceket pórázon kell tartani, továbbá szájkosár használata is kötelező.

Ahogy a vasúttársaság közleményéből kiderül, a cég figyelembe vette az elmúlt időszak és a tavaly nyári balatoni menetrend idején beérkezett utasészrevételeket, hogy idén egy pilot program keretein belül tesztelje, hogyan is lehetne tovább optimalizálni a négylábúak utaztatását. Ennek értelmében június 26. és szeptember 1. között a Balaton déli és északi partján közlekedő számos útvonalon kutyajeggyel vagy kutya országbérlettel már felvihetnek a pihenni vágyók 2. kocsiosztály utasterébe 20 kg alatti kutyát szállítódoboz nélkül. Fontos, hogy a jegyérvényesítésnél az ellenőrnek be kell mutatni az egy évnél nem régebbi oltási igazolványt. A 20 kg-nál nehezebb kutyák változatlanul csak a nem helyjegyköteles vonatokra szállhatnak fel, utastérbe nem vihetők be.

A megfelelő járatokról és további részletekről a MÁV honlapján tudtok tudakozódni.