2024.6.26 9:27
Olvasási idő 0:55
Szécsi Krisztián

Ott vagyunk már? – Shrekként szeli át Magyarországot Patrik egy szamár társaságában

TÁRSADALOM ÁLLAT ÁLLATVÉDELEM ÁLLATVILÁG

Nemes céllal vág bele a 400 kilométeres távba. A fiatal ásotthalmi fiú Facebook-oldalán dokumentálja majd az utazás részleteit.

A Csongrád-Csanád vármegyei Ásotthalmon élő Patrik szamarával, Fülessel sétálna el egészen a Győr-Moson-Sopron vármegyében található Rábatamásiig csupán azért, hogy a férfi mindenkinek megmutathassa, milyen remek állatok a szamarak – tudatjuk meg a szeged360.hu beszámolójából.

@ottvagyunkmar Szerinted hány kilométer a tervezett út?🤩🗺️ Írd meg kommentbe és kövess be! #ottvagyunkmár?#foryoupage#nekedbelegyen♬ eredeti hang - Ott vagyunk már?

Patrik Mosonmagyaróváron nőtt fel, mezőgazdasági iskolát pedig a szintén Győr-Moson-Sopron vármegyei Csornán végzett. Szüleivel később az ország másik felébe, Ásotthalomra költözött egy tanyára, amit annyira megszeretett, hogy végül a szomszédos telket is megvette, ahova szamarával, Fannival költözött be.

Az országjárás ötlete akkor jutott eszébe, amikor eldöntötte, szamarakkal szeretne foglalkozni, sőt egy szamárrezervátumot is létrehozna, hogy bárki megismerhesse ezeket a „csodás egyéniségeket“. A túra előkészületeiről egy jó kis Shrek-referenciával az Ott vagyunk már? nevű Facebook-oldalán számol be. Itt már többek között azt is megtudhattuk, hogy sajnos Fanni lábában csomót találtak, akinek így egy kis pihenőre van szüksége. Ám szülei anyagi segítségével tudott venni egy másik csacsit, így végül a 15 éves kanca, Füles fogja elkísérni az utazáson.

Annyi, hogy most Fülessel össze kell barátkoznom, hogy megbízzon bennem. A következő napokban csak rövid sétákra fogok menni vele, hogy összeszokjunk

– írja Patrik, aki szerint szerint az összeszokást és felkészülést követően két hét alatt teljesíthetik is a Kéktúra útvonala mentén a 400 kilométeres távot, olyan napi 20-30 kilométerrel számolva. Aki követné csacsi és gazdájának kalandjait, az lessen rá Patrik TikTokjára, Facebook-oldalára és YouTube-csatornájára.