2024.6.24 15:36
Olvasási idő 0:43
Szöllősi Anna

David Pressman fideszes politikusokat is szívesen látott volna a rezidenciájába szervezett Pride-pikniken

KÖZÉLET BUDAPEST PRIDE DAVID PRESSMAN LMBTQ PRIDE

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete azt remélte, hogy a kormánypárt vezetése is csatlakozik hozzájuk. "Ha eljöttek volna, azt látták volna, amit én látok, amikor rátok nézek. A szabadság és a szeretet ígéretét" – mondta.

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete családi Pride-pikniket tartott rezidenciáján vasárnap, hogy megünnepeljék a családokat, a szabadságot és a szerelmet, vagyis „mindazokat a dolgokat, amelyeket illetően az LMBT-közösség tagjainak egyre több támadást kell elviselniük” – tájékoztattak az Indexhez eljuttatott közleményben.

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete több mint ezer vendéget – köztük szivárványcsaládokat – hívott meg a szombati felvonulás másnapjára szervezett kerti partira. Mint mondja, azt remélte, hogy a kormánypárt vezetése is csatlakozik az általa szervezett családi Pride-piknikhez, különösen azok, akik melegek vagy akiknek meleg gyermekük van.

Ha eljöttek volna, azt látták volna, amit én látok, amikor rátok nézek. A szabadság és a szeretet ígéretét 

– mondta el a vendégeknek beszédében Pressman. Szerinte a magyar kormány melegellenes intézkedései nem a gyerekek védelmét szolgálják, hanem a félelmet akarják elültetni a magyar társadalomban.

A nagykövet beszédében kitért arra a nyilatkozatra is, amit múlt héten 35 ország magyarországi nagykövetsége és kulturális intézete közösen adott ki, és amelyben komoly aggodalmukat fejezték ki az LMBTQI-emberek Magyarországon történő célba vétele miatt. Az összefogás politikai indíttatásúnak nevezi és keményen bírálja az LMBTQ-közösség megkülönböztetését, illetve felszólítja a kormányt, hogy számolja fel diszkriminatív törvényeit, politikáit és gyakorlatait.

Kiemelt tartalom
35 ország követeli a magyarországi LMBTQ-ellenes törvények megszüntetését 35 ország követeli a magyarországi LMBTQ-ellenes törvények megszüntetését 2024.6.20 11:23