A cikk Városmajori Szabadtéri Színpad támogatásával készült.
2024.6.24 18:06
Olvasási idő 0:38
László Panna

„Sokáig azt gondoltam, hogy az AI egy vaklárma“ – Az Örkény István Színház Escape című előadásának próbáján jártunk

VIDEÓ KULTÚRA ÖRKÉNY ISTVÁN SZÍNHÁZ RIPORT SZÍNHÁZ VIDEÓ

A backstage sorozatunk ezúttal a Turbina vagy az Akvárium helyett a budapesti Örkény István Színházba látogatott el.

Az Örkény István Színház Escape című előadása a valóság és a virtuális valóság kérdéskörét járja körbe, bemutatja a média- és tudatipar nyomását a modern világban élő emberre, illetve szól a generációk közötti válságról, a játékszenvedélyről és a gémervilágról is.

Az előadás szereplőivel Tenki Rékával, Hajduk Károllyal, Nagy Zsolttal és Jéger Zsomborral, az előadás rendezőjével, Kovács D. Dániellel, az előadás jelmeztervezőjével, Nagy Fruzsinával, valamint a darab médiadizájnerével, Ujvári Borssal beszélgettünk arról, hogy mennyire vannak benne a gémervilágban, mit üzennének a Z generációnak, és hogy veszélyben érzik-e a munkájukat az AI térhódítása miatt.

Az Escape – A Donkihóte-Projekt című előadásnak július 5-én, jövő pénteken, 19 órakor lesz a bemutatója a Városmajori Szabadtéri Színpadon, de megnézhetitek július 6-án, vagy augusztus 14-én is, majd a 2024/2025-ös évadban az Örkény István Színház repertoárjában is láthatjátok.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!