2024.6.20 8:57
Olvasási idő 0:29
Szöllősi Anna

Magyarország 2-0-ra kikapott Németországtól, nehéz helyzetbe került a válogatott

SPORT FOCI FOCI-EB MAGYARORSZÁG NÉMETORSZÁG

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a házigazda németektől az Európa-bajnokság A csoportjának szerdai mérkőzésén Stuttgartban, ezzel nehéz helyzetbe került a továbbjutás szempontjából.

Magyarország szerda délután hat órától játszott a németek ellen Eb-csoportmeccset a stuttgarti Mercedes-Benz Arénában, és – a Svájc elleni meccshez hasonlóan – ismét alulmaradt 2-0-ra. A válogatott ezt megelőzően három éve, 2021 szeptemberében szenvedett egymás után két vereséget, írja az MTI.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a svájciakkal szemben elveszített nyitókörös meccshez képest szervezettebben, fegyelmezettebben és stabilabban futballozott, ám így sem tudta elkerülni, hogy a szünetre – Jamal Musiala szerencsésnek mondható góljával – hátrányba kerüljön.

Nehéz helyzetbe került a magyar válogatott
Forrás MTI/Koszticsák Szilárd

A magyaroknak voltak veszélyes támadásai a találkozón, de Ilkay Gündogan második félidő derekán elért találata lezárta a mérkőzést, valamint bebiztosította a német továbbjutást, egyben nehéz helyzetbe hozta Magyarországot.

A magyar csapat vasárnap 21 órától Skóciával találkozik a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában, és mindenképpen győznie kell, hogy maradjon esélye a legjobb 16 közé kerülésre.