2024.6.19 9:04
Olvasási idő 0:48
Szécsi Krisztián

Austin Butler elárulta, mivel ütötte el a szabadidejét Budapesten, amíg a Dűne 2-t forgatta

ARCOK AUSTIN BUTLER BUDAPEST

Az amerikai színész 2022-ben járt a magyar fővárosban, most legújabb filmje, a "Motorosok" promotálása során nosztalgiázott a budapesti napokról.

Motorosok című filmje apropóján adott interjút Austin Butler a Fókusznak, amiben a június 20-án debütáló alkotáson túl magyarországi élményeiről is mesélt.

Az amerikai színész még 2022-ben, a Dűne 2 forgatása idején járt a magyar fővárosban, ám a munka mellett a kikapcsolódásra is jutott ideje.

Imádtam Budapestet. Az étel is nagyon ízlett, és szabadidőmben sokat sétáltunk Florence Pugh-val. Ő ugye már forgatott Budapesten, ismerte a magyar fővárost. Gyakran mondta, hogy na akkor most megyünk kirándulni. Emlékszem a hegyre Budán, a Gellért-hegyre, na arra többször felmentünk. Onnan a kilátás gyönyörű volt, és gyógyfürdőkbe is mentem, imádtam

– mondta Butler, aki azt is bevallotta, hogy sajnos már magyar szavakat nem igazán tud felidézni, de azért arra még emlékszik, hogy „köszönöm“.

Akkoriban már javában zajlottak a Motorosok előkészületei, amihez – a film címéből adódóan – a motorozást is gyakorolnia kellett. Megfordult a fejében, hogy Budapesten is nyeregbe ül, de végül meggondolta magát, mert ha baleset érte volna, akkor biztosan nem tudta volna befejezni a Dűnét.

A Danny Lyon fotográfus könyvén alapuló Motorosok egy motorosklub kalandjait követi végig a 60-as évek Amerikájában. A filmben Butler mellett több világsztár is bőrnyeregbe pattan, köztük Tom Hardy, Norman Reedus, Jodie Comer és Michael Shannon is.

A Motorosok magyar nyelvű előzetesét itt tudjátok megnézni: