2024.6.16 11:09
Olvasási idő 0:38
Masszi-Rigó Csilla

Fél év után először jelent meg Katalin hercegnő nyilvános eseményen, állapotáról is mesélt Instagram-oldalán

ARCOK BRIT KIRÁLYI CSALÁD EGYESÜLT KIRÁLYSÁG KÁROLY KIRÁLY

Hat hónap után először jelent meg nyilvános eseményen családjával a rákkal küzdő Katalin hercegnő.

Szombaton tartották a hagyományos, brit uralkodó tiszteletére rendezett Trooping the Colour nevű eseményt, melyen hat hónap után először jelent meg a rákos betegséggel küzdő Katalin hercegnő. Vilmos herceg felesége egy nappal a rendezvény előtt írt hosszabb posztot arról, hogy bár jó úton halad, még nincs túl a nehezén, és még hónapokig eltarthat kemoterápiás kezelése. 

Jól haladok, de mint mindenki, aki kemoterápián megy keresztül, tudja, vannak jó és rossz napok. A rossz napokon az ember gyengének, fáradtnak érzi magát, és kénytelen engedni a testének, hogy pihenjen. De a jó napokon, amikor erősebbnek érzed magad, a lehető legtöbbet akarod kihozni abból, hogy jól érzed magad.

A hercegnő a szombati eseményen teljes pompában, széles mosollyal az arcán köszöntötte az egybegyűlteket a Buckingham Palota előtt családjával. 

Fél év után először mutatkozott Katalin hercegnő
Vilmos herceg, Katalin hercegnő, György herceg, Lajos herceg és Sarolta hercegnő a Trooping the Colour ünnepén. Forrás Max Mumby/Indigo/Getty Images

Az esemény természetesen a király, Károly tiszteletére lett megrendezve, akit szintén rákos megbetegedéssel kezelnek, így nem lóháton, hanem hintóban vonult végig a rendezvényen.