2024.6.15 10:59
Olvasási idő 0:51
Masszi-Rigó Csilla

Világhírű humoristák szórakoztatták Ferenc pápát – Jimmy Fallon, Whoopi Goldberg és Chris Rock is a Vatikánban járt

ARCOK FERENC PÁPA HUMOR HUMORISTA

Tizenöt ország 107 humoristáját köszöntötte a pápa, aki szerint sokat kell még tanulnia az embereknek azoktól, akik képesek mosolyt csalni mások arcára.

Ferenc pápa több mint 100 humorisával találkozott a világ 15 országából, köszöntötte többek között Whoopi Goldberget, Chris Rockot, Jimmy Fallont és Stephen Colbertet is. A pápa szerint a humoristáknak hatalmas erejük van, képesek mosolyt és derűt terjeszteni „egy olyan világban, ahol az embereket számos társadalmi és személyes vészhelyzet” sújtja nap, mint nap. 

„Önök egyesítik az embereket, mert a nevetés ragályos” – tette hozzá.

Híres humoristákkal találkozott Ferenc pápa
Jimmy Fallon kezet fog Ferenc pápával a Vatikánban. Forrás Vatican Media via Vatican Pool/Getty Images

A helyszíni beszámolók szerint Jimmy Fallon olyannyira jól szórakoztatta a helyszínen összegyűlt közönséget, hogy már a pápa munkatársainak kellett őt elcsitítaniuk, mielőtt az egyházfő megérkezett volna. Az egyházfő arról is beszélt, hogy Istenen is lehet néha nevetni, az pedig nem számít istenkáromlásnak, mert meg lehet tenni ezt anélkül is, hogy megsértenék a hívők érzéseit. 

Humoristák szórakoztatták Ferenc pápát a Vatikánban
Whoopi Goldberg és a pápa. Forrás Vatican Media via Vatican Pool/Getty Images

Goldberg és Fallon mellett olyan hírességek is részt vettek az eseményen, mint Stephen Merchant, Julia Louis-Dreyfus, Silvio Orlando és Conan O' Brian is, aki az esemény végén azt mondta, hatalmas megtiszteltetés volt neki találkozni a pápával, bár semmit nem értett abból, amit mondott, mert végig olaszul beszélt. 

Conan O' Brian nem értette, mit mondott neki a pápa. Forrás Vatican Media via Vatican Pool/Getty Images

Az esemény megelőzte a pápa megjelenését a dél-olaszországi Puglia régióban megrendezett G7-es találkozón – ez volt az első alkalom, ahol a vallási vezető részt vett a világ hét legnagyobb fejlett gazdaságának csúcstalálkozóján. Itt a 87 éves pápa a mesterséges intelligencia globális szabályozására szólította fel az embereket, amely szerinte az emberi jogokat is veszélyezteti.