2022.12.21 14:34
Olvasási idő 0:58
Masszi-Rigó Csilla

Fesztiválhimnusz lett az év legjobb sorozatának intrója – Így vibe-ol a világ A Fehér Lótusz zenéjére

ZENE A FEHÉR LÓTUSZ

Ugyan alig két hónapja debütált A Fehér Lótusz második évadja, a sorozat intrója máris meghódította a fesztiválokat.

Igazi fesztiválhimnusszá nőtte ki magát a Fehér Lótusz második évadjának intrója, legalábbis ez derül ki abból a számtalan TikTok- és Twitter-videóból, amelyeket a világ különböző pontjairól töltöttek fel felhasználók az elmúlt hetekben. 

A Fehér Lótusz Reneissance címre keresztelt bevezetőjét a chilei-kanadai Cristobal Tapia de Veer komponálta, aki az első évad intrójának hangzásvilágát újította fel, és milyen jól tette, a dal különböző átdolgozásai ugyanis egy időben több fesztiválon (lásd alább az Ausztráliában híres Meredith Fesztiválon készült felvételt) és buliban is megjelentek, sőt, még egy The Killers és egy Dominic Fike koncerten is elhangzottak. 

A sorozat zenéjének sikerén a leginkább talán pont a szerző, Tapia de Veer lepődött meg a legjobban, aki a Buzzfeednek elmondta, teljesen váratlanul érte ez a fajta fogadtatás. 

„Ellentétben egy zenekarnak készült vagy egy saját zenével, egy sorozatnak készült intrónak sosem az a célja, hogy önmagában siker legyen. Az mindig a műsort kell, hogy szolgálja, és nem igazán az a célja, hogy önálló sláger vagy kislemez legyen, szóval ezért is tekintek rá úgy, mint a habra a tortán.”

Kiemelt tartalom
Kiderült, hol forgatják a Fehér Lótusz új évadját Kiderült, hol forgatják a Fehér Lótusz új évadját 2023.3.28 10:47

Ahogy arról már korábban is írtunk, az első két évad sikere után az HBO megrendelte a sorozat harmadik évadát is, amely ezúttal Hawaii és Szicília után valahol Ázsiában folytatódhat tovább.