2024.6.7 9:51
Olvasási idő 0:30
Krajnyák Petra

Újabb legendás divatház maradt kreatív igazgató nélkül

DIVAT CHANEL DIVAT KARL LAGERFELD PÁRIZS

Virginie Viard közel harminc évet töltött a Chanelnél, az elmúlt öt évben kreatív igazgatóként vezette a divatházat.

Virginie Viard kreatív igazgató távozik a Chanel éléről, erősítette meg a hírt szerdán a francia divatház.

A márka Vogue Businessnek eljuttatott közleménye szerint az új kreatív igazgató személyét később, „a megfelelő időben“ jelentik majd be.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Vogue Business (@voguebusiness)

Virginie Viard 1987-ben gyakornokként kezdett a márkánál, az évek alatt pedig Karl Lagerfeld jobb és bal keze lett, majd a német tervező 2019-ben bekövetkezett halálakor vette át a Chanel igazgatását. Közel harminc év után búcsúzik a divatháztól.

Virginie Viard divattervező a Chanel Womenswear 2022-2023 őszi/téli divatbemutatója során a párizsi divathét részeként 2022. március 08-án, Párizsban, Franciaországban. (Fotó: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)
Virginie Viard divattervező. Forrás Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images

A hír bejelentése után azonnal megkezdődtek a találgatások: felmerült például az Alexander McQueennél nemrég leköszönő Sarah Burton, valamint a Moschinótól több mint egy éve távozó Jeremy Scott neve is.

Sokan viszont azt a Pierpaolo Picciolit tartják a legesélyesebbnek a pozícióra, aki közel két évtizeden át állt kreatív igazgatóként a Valentino élén, mielőtt márciusban távozott az olasz divatháztól.