2024.6.9 9:30
Olvasási idő 4:06
Szabó Anna

Ha nem tudod, hová vedd a következő repjegyed, kérdezd meg az asztrokartográfiát!

UTAZÁS ASZTROLÓGIA ASZTRONÓMIA HOROSZKÓP

Elutaznál valahova, de nem tudod, mi lenne számodra a legmegfelelőbb hely? Ha te is érezted már, hogy egy távoli város mindennél jobban vonz téged, és magad sem tudod megmondani, miért, akkor az asztrokartográfiát lehet, hogy neked találták ki.

Alapvetően nem vagyok oda Németországért: nem tetszik a nyelv, nem érzem magaménak a mentalitást, és a kultúra sem vonz különösebben. Berlinbe mégis elmentem – nem is egyszer. Ennek nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget addig, amíg meg nem néztem, hogy az asztrokartográfia szerint a világ mely pontjaira kellene ellátogatnom. Ez ugyanis azt mutatta, hogy a Vénusz-vonalam éppen átszeli a német fővárost.

Az asztrológia ezen ága már több évtizede létezik: 1970-ben Jim Lewis amerikai asztrológus volt az, aki először foglalkozott a kérdéssel, és ki is dolgozta ennek alapjait. Arra volt kíváncsi, hogy miért van az, hogy míg a világ egyes pontjai vonzanak minket és van, ahol jól érezzük magunkat, addig más helyszínekre nem vágyunk, illetve nem szívesen megyünk, mert ott „mindig valami rossz történik” velünk. Mostanában pedig ez a terület még inkább előtérbe került, a TikTokot például elárasztották ilyen tematikájú tartalmak. Ez Ujvári Csilla asztrológus szerint nem meglepő, hiszen a mai ember már sokkal mobilisabb: gyakrabban utazunk, könnyebben dönthetünk úgy, hogy bizonyos időre külföldre költözünk a munkánk miatt, vagy egy teljesen más városban kezdünk új életet.

@worldlyastrology#greenscreen#greenscreenvideo Episode 1 | greatest lines to visit on your AstroMap! #stitch with @Maryze #astrocartography#locationalastrology#astrologytok ##astrologytok##astrologyfyp##travelbucketlist##candycrush10##YellowstoneTV##ChevyEVSongContest♬ original sound - 𓆸 Sheera | Astrocartography

Ha ezekre nyitottak vagyunk, akkor már csak azt kell eldöntenünk, hogy hová utaznánk – ebben segít az asztrokartográfia.

Hogyan működik ez a módszer?

Az asztrokartográfia tehát egy olyan asztrológiai eljárás, ami fogja a születési horoszkópot, azaz a bolygók állását a születésünk pillanatában, majd ennek képletét levetíti a Föld felszínére. Ezáltal kapunk egy világtérképet, ami telis-tele van színes vonalakkal és különböző jelzésekkel, szimbólumokkal – amikből mi laikusként valószínűleg semmit nem értünk. De a vonalak valójában a bolygókat, azok erővonalait jelölik, mégpedig a születésünk pillanatában – ez pedig megadja, hogy hol, milyen hatások érhetnek minket a világ legkülönbözőbb pontjain.

Ezzel pedig egészen egyszerű célt akar beteljesíteni: megtalálni az egyén számára azokat a helyeket, ahol a leginkább összhangban lehet a saját energiáival, ahol sikeresebb lehet, ahol megtalálhatja a szerelmet, vagy ahol eredményesen jótékonykodhat.

Ezt a tudást felhasználhatjuk akkor, ha nem tudjuk, hová utazzunk a következő nyaralás alkalmával, de akkor is, ha úgy érezzük, a jelen helyzetünkben képtelen vagyunk továbblépni az önbeteljesítés felé.

@worldlyastrology#CapCut This is a common thing we see happen in Astrocartography all the time! You’re not loveless! You just havent found the right lover due to where you live! 🗺️ #astrocartography#astrocartography101#dating#datingadvice#relationshipadvice#relationshiptips#fyp♬ original sound - 𓆸 Sheera | Astrocartography

Te is megvizsgálnád a saját térképed?

Nem hibáztatlak, ha te is azonnal el szeretnéd készíteni a saját térképed. Ehhez a születési helyed mellett szükséged lesz a pontos születési dátumodra és idődre (percre pontosan!). Ha ezeket az adatokat beírod az Astro Seek weboldalon, azonnal meg is kapod az eredményt – a kérdés inkább az, hogy tudsz-e majd vele mit kezdeni. Megnézheted persze, hogy egy-egy vonal melyik bolygót jelképezi: ahogy a Nap például az önmegvalósítást hordozza magában, úgy a Hold a lelki világunkért felel.

Kiemelt tartalom
Heti horoszkóp: Milyen vagy részegen a csillagjegyed szerint? Heti horoszkóp: Milyen vagy részegen a csillagjegyed szerint? 2 nappal ezelőtt

Ezek viszont nem többek puszta általánosításnál: az, hogy egy bolygó hatásai pozitívak vagy negatívak ránk nézve, attól is függ, hogy az adott égitest a mi személyre szabott horoszkópunkban mit képvisel. Eszerint az alapvetően elég rossz megítélésű (igen, van ilyen) Szaturnusz lehet, hogy valaki számára kifejezetten szerencsés, ugyanakkor az általában jótevőként aposztrofált Jupiter egyeseknek akár balsorsot is hozhat.

Ujvári szerint tehát ezt az egyébként elég összetett módszert csak az tudja alkalmazni, aki magát a horoszkópot is tudja értelmezni, hiszen mindkét terület teljesen személyre szabott és egymástól nem elválasztható. Emellett nem dőlhetünk be a konvencióknak sem, például ami a bolygók hatásait illeti. Ahogy ő fogalmazott: „Meg lehet próbálkozni valamiféle általánosítással, de az csak annyira működik, mint a sajtóhoroszkópok, amelyek minden tizenkettedik emberre ráillenek.” (Itt egyébként elolvashatjátok egy részletesebb cikkét is a témában.)

És nem ez az egyetlen kérdés, amit felvet az asztrokartográfia alkalmazása.

asztrológia
Forrás GETTY IMAGES

Biztos, hogy jó ötlet kicselezni a rendszert?

Első blikkre valószínűleg sokan rávágnák, hogy oké, akkor éljen mindenki ott, ahol a módszer szerint kellene, és akkor totális boldogság és kiegyensúlyozottság uralkodhat majd a Földön. De ez egyáltalán nem ennyire egyszerű – még akkor sem, ha eltekintünk a gyakorlati kérdésektől. Például attól, hogy nekem valahol az Atlanti-óceán közepén van az önbeteljesítésem kulcsa. Vagy attól, hogy valaki nem szívesen költözne el teljesen egyedül Hawaii-ra, hogy megtalálja a szerelmet, ha a családja többi tagja Szicíliában folytatja az életét. Vagy akár attól, hogy nem mindenki teheti meg, hogy átutazza a fél bolygót, aminek a végén egyébként lehet, hogy egészen másfajta kihívások várnak rá.

Kiemelt tartalom
Heti horoszkóp: Barátnak álcázott ellenség jöhet szembe, de egy izgalmas munka is várhat rád Heti horoszkóp: Barátnak álcázott ellenség jöhet szembe, de egy izgalmas munka is várhat rád 2024.6.17 18:32

Csillával arról is beszéltünk, hogy egyáltalán nem véletlenszerű az, hogy hová születünk meg. Ha néha azt érezzük, hogy igazságtalan velünk az élet, hogy nem azt érdemeljük, amit kapunk, akkor gondoljunk arra, hogy vajon mi történt velünk az előző életünkben. Könnyen lehet ugyanis, hogy valamit nem zártunk le, vagy nem úgy intéztünk, ahogyan kellett volna, ezért most beleszülettünk a jelenlegi helyzetünkbe, hogy lezárást kapjunk. És ugyanígy lesz a következő életünkben is: visszük tovább azt, amit a mostaniból hozunk.

„Emiatt jobb ötlet, ha az ember nem bújik ki a nehézségek alól, hanem inkább megpróbálja azokat megoldani.” Ha mégis megtesszük – például azért, mert az asztrokartográfia megmutatta, hogy hol lenne érdemes tovább folytatni az életünket –, akkor meglehet, hogy a következő életben ugyanott tartunk majd, ahol most. A rendszer tehát elég jól ki van találva, így nem biztos, hogy megéri trükközni vele.

Forrás GETTY IMAGES

Más eljárások is léteznek

Asztrológusként Csilla többféle módszert is alkalmazott már annak meghatározására, hogy egy adott személy a világ mely pontján tud igazán kiteljesedni. Azt találta, hogy a legjobb megoldás az, ha megnézi az adott személy úti célját, és úgy készít el egy horoszkópot, mintha ott született volna. Ezzel nemcsak azt tudja megmondani, hogy ha az illető az adott földrajzi helyen jött volna világra, akkor miben lenne sikeres, hanem azt is, hogy milyen életet tudna ott élni.

Az asztrokartográfia módszerét tehát lehet pártolni vagy sem, de néhány dologra azért biztosan jó. Egyrészt, ha nincs ötletünk a következő utazásunkat illetően, akkor érdemes lehet megnézni a térképünket, hogy inspirációt nyerjünk. Másrészt alkalmazhatjuk arra is, amire sokan szokták az asztrológiát általánosságban: arra, hogy igazoljanak valamilyen elképzelést, teóriát az életükben. Például azt, hogy miért szeretnek jobban északi városokba menni nyaralni, mint egy mediterrán tengerpartra.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!