2024.6.4 14:15
Olvasási idő 0:47
Masszi-Rigó Csilla

Újra összeáll a Sex Pistols, csak éppen Johnny Rotten nem lép velük színpadra

ZENE KONCERT PUNK SEX PISTOLS ZENE

Két dátum, egy helyszín, na meg az óriási hiány, Johnny Rotten ugyanis kimarad a buliból, az ő helyét Frank Carter veszi át.

Idén nyáron Londonban, a csupán négyszáz férőhelyes Bush Hallban áll újra össze a Sex Pistols, minden idők egyik legfontosabb punkzenekara.

A nem mindennapi eseményt némiképp beárnyékolja, hogy augusztus 13-án és 14-én nem Johnny Rotten (John Lydon) áll majd színpadra énekesként, hanem a Rattlesnakes éléről ismert Frank Carter, így az esemény is Frank Carter and Sex Pistols néven lett meghirdetve. (Fun Fact: Frank Carter több mint hat évvel a banda feloszlása után született, az énekes és együttese pedig októberben koncertezik majd a Dürerben.)

A koncerten az 1975 és 1978 között aktív banda egyetlen lemezét, a Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistolst fogják előadni, az énekesen és a néhai Sid Viciouson kívül pedig mindenki fel fog lépni az eredeti felállásból, Paul Cook dobosként, Steve Jones gitárosként, Glen Matlock pedig basszusgitárosként áll színpadra. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Frank Carter (@frankcarter23) által megosztott bejegyzés

Az együttes 2007-es újraalakulása óta ez lesz az első koncert, Lydon hiányát azonban most fogja elsőként érzékelni a közönség. Az énekes még néhány éve veszített pert zenésztársai, Paul Cook és Steve Jones ellen, amiért a Pistol című sorozatban felhasználták a zenéjét, tavaly pedig azzal vádolta meg egykori zenésztársait, hogy azok pénzt akarnak csinálni II. Erzsébet királynő halálából.