2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Közélet
Kaposi Máté
2022.12.20 17:14
Olvasási idő  0:57

Hat fokban kéne hajtani az ötösért – nagykabátban vizsgáznak az ELTE-n

Embertelen körülmények várták a kedden vizsgázó hallgatókat az ELTE-n. A tanulók online vizsgára készültek, az egyetem máshol bonyolította volna a számonkérést, a végén maradt a fagyoskodás.

Kaposi Máté
2022.12.20 17:14 Olvasási idő  0:57
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Az ELTE BTK több hallgatója szerint is elképesztő kavarodás jellemzi az őszi félévet lezáró vizsgaidőszakot. A szemeszterre kiírt vizsgákat a diákok elmondása szerint egész félévben online lebonyolítással hirdették, majd a vizsgaidőszak előtt, mindenféle előzmény nélkül jelentették be, hogy mégis a személyes megjelenést várják el. Ekkor még úgy tűnt, hogy a kollokviumokat nem tarthatják meg az eredeti helyszínükön, hiszen a BTK épülete a dékán levele szerint is alkalmatlan a munkavégzésre, a tervek szerint az Egyetemi Könyvtárban, illetve a Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumban várták volna a diákokat. Ezt egy újabb üzenet írta felül, mely szerint a keddi vizsgákat mégis a Múzeum körúton található campuson kell lebonyolítani – ez, a dékán szerint nem az ő döntésük volt, hanem a fenntartó rendelkezett így. 

 

Sífelszerelésben érdemes vizsgázni, pedig itt mindenki elkerülné a csúszást

A kedd reggel vizsgázó hallgatókat embertelen körülmények várták a campuson, ahol egyes mérések szerint a hat fokot is alig érte el a hőmérséklet. Az épületben hetek óta temperáló fűtés üzemelt csak, ezzel pedig az egyetem vezetése is tisztában volt, a számonkérések előtt felhívták a diákok figyelmét, hogy öltözzenek rétegesen. 

A vizsgák visszahelyezése egyes információk szerint a Trefort kérése volt, az viszont nem tisztázott, miért nem lehetett elviselhető hőmérsékletre felfűteni a D és az A épületeket, ahol a keddi napon kollokviumokat tartottak, bár a diákoknak kiküldött videó szerint az egyetem köteles 25%-ot spórolni a gázfogyasztásán. Az ELTE alapítói okirata szerint költségvetési szervként a Kulturális és Innovációs Minisztérium alá tartozik, a minisztérium számít az egyetem fenntartójának. 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában közélet
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra