2024.6.3 15:44
Olvasási idő 0:50
Maier Péter

Elindult a Showrunner, egy olyan Netflix, amin a mesterséges intelligencia alkotja a sorozatokat

TECH-TUDOMÁNY FILMEK MESTERSÉGES INTELLIGENCIA NETFLIX SOROZATOK

Magadnak generálhatod le a sorozatok folytatását a mesterséges intelligenciával.

Már lehet regisztrálni a Showrunnerre, a Fable Studio által készített platformra, amelyben egy-egy adott sorozat epizódjait a nézők maguk generálhatják le a mesterséges intelligencia segítségével. A cég abban hisz, hogy a videójátékozás és a sorozatnézés közös jövő elé néz, és a játékok interaktivitását szeretné ötvözni a kényelmes szórakozással, amit a sorozatok nyújtanak.

A Showrunneren megjelenő tartalmak készítésében a stúdió szerint igazi filmesek és tartalomgyártók is részt vesznek, ugyanakkor, ha elfogynak az epizódok, akkor a nézőknek lehetőségük lesz saját igényeik és ötleteik szerint legenerálni a folytatásokat. Ha valaki olyan folytatást generál, ami aztán népszerűvé válik, akkor a cég részesedést fizet majd neki a bevételekből. Edward Saatchi, a Fable Studio vezérigazgatója a Hollywood Reporternek elmondta, az a tervük, hogy Showrunner „az MI Netflixe“ legyen.

 Főként animációs filmeket tartalmaz majd a platform. Az Exit Valley című sorozat a South Parkhoz hasonlít, a Szilícium-völgybe játszódik, az első epizódokat pedig már meg is nézhetik az előfizetők. 

A platformhoz való hozzáféréshez egyelőre várólista van, a Fable Studio szerint jelenleg 50 ezren várnak arra, hogy beléphessenek a felületre.