2024.5.23 11:27
Olvasási idő 0:36
Szöllősi Anna

Az internet virális papucsa egy hatalmas, groteszk nagylábujj

DIVAT CIPŐK DESIGN DIVAT

Nem nagyon tudjuk szépíteni: az orosz Canyaon – szerintünk – nem túl bizalomgerjesztő papucsa pont úgy néz ki, mint egy csúnyácska nagylábujj.

Canyaon orosz tervező a HypeBeast szerint egy igazi upcycling-zseni: az ő nevéhez köthető a húsz darab újrahasznosított sapkából készült tornacipő, vagy az MSC Super Normal sziluettjének felpimpelése műanyag „sziklákkal“, ami így egy mászócipővé transzformálódott. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

creator (@canyaon) által megosztott bejegyzés

A tervező most megálmodta eddigi talán legvirálisabb darabját, a Toes Slipperst, amihez egy Yeezy Slide-ot alakított át: úgy töltötte ki az üreges részt, hogy a papucs egy nagylábujjhoz hasonlítson. Az eredmény egy hatalmas, gömbölyded forma, az elképzelés pedig már-már karikatúrákat idéz. Ha úgy vesszük, a Toes Slipper egyfajta evolúciója (vagy mutációja) Gaetano Pesce híres Il Piede-jának, vagy akár Imran Potato Caveman Slippersének.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

creator (@canyaon) által megosztott bejegyzés

Ha ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy beszerezz egy párat a fenti papucsból, akkor az a rossz hírünk van, hogy egyelőre még csak a tervezési koncepció készült el, és nem tudni,  hogy Canyaon tervezi-e a lábbeli gyártását és forgalmazását.