2024.5.23 8:51
Olvasási idő 0:52
Szöllősi Anna

Verőcei hajóbaleset: újabb két áldozat holttestét találták meg

KÖZÉLET DUNA HAJÓBALESET MAGYARORSZÁG VERŐCE

A 19 éves V. Márton holtteste a Duna Vác és Sződliget közötti szakaszán került elő, a 28 éves E. Diána holttestét Sződligetnél adta vissza a Duna.

Vác és Sződliget között, a Duna 1675,8-as folyamkilométerénél egy 19 éves fiatalember holttestére találtak rá, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a Facebook-oldalán. A helyszíni szemlén megállapították, hogy a férfi V. Márton, a verőcei hajóbaleset egyik áldozata.

A Délmagyar szerint a tinédzser fiú a múlt hónapban vehette át a legkiemelkedőbb tanulónak járó elismerést az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikumban, miután dobogós helyezést ért el az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen.

Csütörtök délután a rendőrség közölte: a motorcsónak-baleset negyedik áldozatát is megtalálták, a 28 éves E. Diána holttestét Sződligetnél adta vissza a Duna. A poszt szerint a motorcsónak további eltűnt utasait, két férfit és egy nőt továbbra is keresik.

Mint ismert, szombat éjjel egy kis- és egy szállodahajó ütközött egymással Verőcénél. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a motorcsónak egyik utasa, egy olasz férfi megmenekült, ő fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, a helyszíni ellátása után sürgősségi osztályra szállították.

Hamarosan egy 39 éves férfi és egy 20 éves nő holtteste is előkerült (az egyik a közelben, a másik a Megyeri hídnál), illetve egy sérült motorcsónakot is találtak. A rendőrök megállapították, hogy az érintett időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, majd megállapították, hogy az oldala sérült.

Kiemelt tartalom
Közzétette a verőcei hajóbalesetben eltűntek fotóit a rendőrség, nem adják fel a keresést Közzétette a verőcei hajóbalesetben eltűntek fotóit a rendőrség, nem adják fel a keresést 2024.5.21 10:15

A szállodahajó cseh kapitányát hétfőn segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája szerdán bűnügyi felügyelet alá helyezte.