2024.5.18 11:22
Olvasási idő 0:53
Maier Péter

Az eddigieknél jelentősen vékonyabb új iPhone-nal készül az Apple

TECH-TUDOMÁNY APPLE IPHONE

A karcsúbb teló a tervek szerint 2025-ben váltja le a Plust.

Nagy termékfrissítésre készül 2025-ben az Apple. Az Information nemrég arról számolt be, hogy az Apple egy „jelentősen vékonyabb” iPhone-t tervez piacra dobni, amely a Plus modelleket fogja leváltani.

A karcsúbb modell (jó, ez így nagyon rosszul hangzik, telefonmodellre gondolunk) az iPhone 17 termékcsalád része lesz, több forrás is megerősítette, hogy a közelgő termék egy iPhone X-szintű ugráshoz hasonlítható, amely teljesen új dizájnesztétikát hoz be az iPhone-ok világába. Bár hivatalos tervet nem erősített meg az Apple, a lap szerint az alumínium váz tűnik befutónak. A frissített iPhone a pletykák szerint egy továbbfejlesztett előlapi kamerát kap, amely a tipikus Face ID érzékelőket egy kisebb, pilléralakú kivágásban helyezi el. A hátsó kamera azonban várhatóan a telefon közepére költözik, ami állítólag csökkenti annak lehetőségét, hogy az ujjainkkal eltakarjuk a lencsét. A képernyő mérete a pletykák szerint valahol a jelenlegi alap iPhone és az iPhone Pro Max közt félúton, 6,12 és 6,69 hüvelyk között alakul.

Kiemelt tartalom
Baromi drága, hamar merül, de páratlan dolgokra képes: bukás lesz vagy a jövő iPhone-ja az Apple kiterjesztettvalóság-szemüvege? Baromi drága, hamar merül, de páratlan dolgokra képes: bukás lesz vagy a jövő iPhone-ja az Apple kiterjesztettvalóság-szemüvege? 2024.2.15 18:00

A cikk szerint ezt megelőzően még az iPhone 16 telefonok kollekciója, köztük az iPhone 16 Plus is elérhető lesz, de a formátum utolsó megjelenését jelenti majd. Az idei iPhone-ok várhatóan inkább az MI-fejlesztésekre koncentrálnak, és kevés fizikai változás várható. Az idén megjelenő új telefonok új funkciói közé tartoznak az érintésérzékenység és a kameravezérlés javítása.

A majdani vékonyabb iPhone várhatóan drágább lesz, mint az iPhone Pro Max, ami most 500-600 ezer forintokért pörög.