2024.5.14 13:30
Olvasási idő 0:44
Masszi-Rigó Csilla

Marco Rossi kihirdette a magyar válogatott 26 fős keretét az Európa-bajnokságra

SPORT EURÓPA BAJNOKSÁG FOCI LABDARÚGÁS LABDARÚGÓ EURÓPA BAJNOKSÁG MARCO ROSSI

Lang Ádám és Fiola Attila jelenleg még sérülésből lábadoznak, az Európa-bajnokság napra pontosan egy hónap múlva veszi kezdetét.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette, ki az a 26 játékos, aki a magyar keretet fogja alkotni a Németországban rendezett labdarúgó-Európa-bajnokságon.

„A keret összeállításánál a játékosok teljesítménye mellett minden más szempontot is mérlegeltünk, többet között azt is, hogy kik voltak részesei a 2023-as selejtezősorozatnak, melyen kivívtuk az Eb-részvételt. Emellett pedig kiugró teljesítményt egyetlen új játékostól sem láttunk, így új kerettag behívása emiatt sem volt indokolt” – mondta Rossi az Mlsz.hu-nak.

A megmérettetés előtt a magyar csapat június 4-én Dublinban az írekkel, június 8-án Debrecenben pedig az izraeliekkel játszik felkészülési meccset. A június 14-én kezdődő Európa-bajnokság második napján, június 15-én játszik a válogatott Svájc ellen, négy nappal később Németországgal, június 23-án pedig Skóciával küzd meg. 

A magyar válogatott kerete:


Kapusok

Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Szappanos Péter

Védők

Willi Orbán, Fiola Attila, Lang Ádám, Dárdai Márton, Szalai Attila, Balogh Botond, Botka Endre

Középpályások

Szoboszlai Dominik, Bolla Bendegúz, Kata Mihály, Kerkez Milos, Kleiheisler László, Nagy Ádám, Nagy Zsolt, Callum Syles, Loic Nego, Schäfer András.

Támadók

Varga Barnabás, Sallai Roland, Ádám Martin, Csoboth Kevin, Horváth Krisztofer, Gazdag Dániel.

Tartalékok

Lisztes Krisztián, Mocsi Attila, Tóth Balázs, Vancsa Zalán, Vécsei Bálint.