A cikk a Budapest Brand cég támogatásával készült.
2024.5.16 14:23
Olvasási idő 1:01
Maier Péter

Parkoló 'oló' nélkül: közösségi tér nyílik a budapesti Városháza udvarán

KULTÚRA BUDAPEST BULI DJ PALOTAI PROGRAMAJÁNLÓ TÁNC WORKSHOP

Ezen a hétvégén bulival, tánccal, Palotai-emlékesttel és workshopokkal nyílik meg a Városháza udvara, amely egy lepusztult parkolóból avanzsált pop-up parkká.

A budapestiek már jó ideje kihasználatlan területként tekintenek arra a lepusztult parkolóra, amely a Városháza Passzázs megnyitása óta erősen kilógott a környezetéből.

Május 17-én, pénteken, azonban közösségi térként adják át a helyet, ahol koncertek, tematikus programok, workshopok is lesznek, és bármikor be lehet majd ülni egy fröccsre, vagy csak szimplán vibe-olgatni.

Palotai-emlékest, táncperfomansz, stand-up, irodalmi workshop és buli a nyitóhétvégén

A nyitóhétvége programja pénteken kezdődik Karácsony Gergely főpolgármester nyitóbeszédével, majd a Pure Lust DJ-szettjei következnek, amelyek között a Willany Leó Improvizációs Táncszínház performanszát (a társulat egyik tagjával mi is interjúztunk) és a Budapest stand-up humorestjét láthatjuk.

A Városháza Passzázst novemberben egy óriási fényshow-val adták át
A Városháza Passzázst novemberben egy óriási fényshow-val adták át Forrás ÉnBudapestem

Szombaton délelőtt indul a program: Szendrői Csaba, az Elefánt zenekar énekese tart irodalmi workshopot (#olvasniszabad), majd délután egy közös séta következik, amely során érdekességek hangzanak el a Városházáról és annak környékéről. Délután fél 4-től egy Fejlesszük közösen a parkot! című workshopot tart az Újirány, este 6-tól pedig a nemrégiben elhunyt zenészlegenda, DJ Palotai előtt tisztelegnek a szervezők egy négyórás emlékesttel.

Vasárnap közös homokozást tartanak a frissen nyílt óriás homokozóban, illetve délután 2-től megismétlik a Városi sétát.

@enbudapestem Látványos fénysugárúttal nyílt meg a Városháza Passzázs. Kiszakít térből és időből, de közben meg mintha Budapest dobogó szívében állnál, ahol a személyes emlékeid kavarognak és keverednek a város évszázadnyi villódzó álmaival. A fények által megteremtett, mozgásélményt előidéző hatások reflektálnak Budapest sokszínűségére és dinamikájára, és a 150. születésnap előtt tisztelegve a Városháza falainak 150 pontját világították meg. Koncepció: Besnyő Dániel, Kálmán Mátyás, Varga Balázs Produkció: Centrum Production, Hybrid Production, COLLOC Productions #fouryoupage#foryou#Budapest#énbudapestem#budapest150#lightart♬ Vois sur ton chemin (Techno Mix) - BENNETT