2024.5.8 16:03
Olvasási idő 1:03
Kovács M. Dávid

Mentális egészségére hivatkozva mondott le címéről az amerikai szépségkirálynő

ARCOK EGYESÜLT ÁLLAMOK MENTÁLIS EGÉSZSÉG MODELL SZÉPSÉGVERSENY

A legszebb amerikai nőnek választott Noelia Voigt tavaly nyerte meg a Miss USA szépségversenyt, majd a közösségi médiában jelentette be, hogy idő előtt megválik a címétől.

Mentális állapotának kihívásaira hivatkozva lemondott címéről Noelia Voigt amerikai szépségkirálynő, akit előbb Utah állam legszebb nőjének választottak, tavaly szeptemberben pedig a Miss USA címet is elnyerte.

„Soha ne veszélyeztesd a fizikai és mentális jólétedet. Az egészségünk a legfontosabb“ – írja hétfői Instagram-bejegyzésében Noelia Voigt. A 24 éves modell a posztja szerint új életszakaszba kíván lépni, amelyben reményei szerint továbbra is inspirálhat másokat.

Helyezd előtérbe a mentális egészségedet, hallasd a hangod, állj ki magadért és másokért, és soha ne félj attól, amit a jövő tartogat, még ha bizonytalannak is érzed

– írta a venezuelai-amerikai modell, aki hét hónap után vált meg a címétől.

A Miss USA szépségverseny szervezői a bejelentésre reagálva azt írták, hogy számukra a címvédőik egészsége mindennél fontosabb, ezért támogatják Voigt döntését, hamarosan az utódját is be fogják jelenteni.

Noelia Voigt
Noelia Voigt Forrás Paul Archuleta / Getty Images

Noelia Voigt egyébként három nappal azt követően mondott le a címről, hogy Claudia Michelle, a szépségverseny közösségimédia-felelőse munkahelyi zaklatásra és toxikus körülményekre hivatkozva búcsút intett a Miss USA stábjának.

„Abban a kiváltságban volt részem, hogy szorosan együtt dolgozhattam Noeliával, és sajnos az első találkozásunk óta láttam a mentális egészségének romlását“ – írta múlt pénteki nyilatkozatában Claudia Michelle.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Noelia Voigt (@noeliavoigt) által megosztott bejegyzés

A szépségverseny szervezői a USA Todaynek cáfolták volt kollégájuk állításait, szerintük hamis vádakkal rágalmazzák őket, a stáb „elkötelezett a biztonságos, befogadó és támogató környezet kialakításában, és komolyan is veszi ezeket az állításokat“.

A cáfolat Noelia Voigt követőtáborát kicsit sem nyugtatta meg, sőt, többen is kiszúrták, hogy a nyilatkozat mondatainak első betűinek összeolvasásával egy értelmes, angol nyelvű mondatot kapunk, amely úgy szól: „I am silenced“, vagyis „El vagyok hallgattatva“.

Noelia Voigt üzenetét itt lehet teljes egészében elolvasni:

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Noelia Voigt (@noeliavoigt) által megosztott bejegyzés


Egykori kollégája, Claudia Michelle közleményét itt találjátok:

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Claudia Michelle (@missclaudiamichelle) által megosztott bejegyzés