2024.5.8 10:03
Olvasási idő 1:08
Kovács M. Dávid

T. Dannyvel és Udvaros Dorottyával mutatták be a magyar olimpiai csapat ruháit

SPORT MAGYARORSZÁG OLIMPIA RUHÁZAT SPORTRUHÁZAT T.DANNY

A párizsi olimpiára készült kollekciókat neves ép és parasportolók mutatták be, de az eseményen egyúttal számos művész is kifutóra lépett.

Hétfő este – a magyar sport napján – a Várkert Bazárban mutatták be a hazai csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit.

Ugyanitt jelentették be azt is, hogy külföldi példák hatására a delegációnak két csapatkapitányt is választottak: az egyik Telegdy-Kapás Boglárka ötkarikás bronzérmes úszó, a másik Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó lesz.

A Magyar Olimpiai Bizottság a sportolóknak egy kényelmes ruhát ad a megnyitóra, egy elegánsat az ünnepi alkalmakra, illetve a versenyzők természetesen sportruházatot is kapnak, amit mint 1968 óta mindig, ezúttal is az Adidas biztosít.

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, a magyar sportolók a 80, illetve 110 nap múlva esedékes párizsi megnyitón a Heavy Tools kollekcióit viselik majd, és a nemzeti színek mellett helyet kap a házigazda franciák zászlajában szereplő sötétkék is.

Kiemelt tartalom
Kiderült, melyik márka tervezi a magyar olimpiai csapat felvonuló kollekcióját Kiderült, melyik márka tervezi a magyar olimpiai csapat felvonuló kollekcióját 2024.4.5 14:27

A hivatalos ünnepi öltözetet az olimpikonoknak a Roland Divatház, míg a parasportolóknak a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. biztosítja. A magyar paralimpikonok sportruházatát a Tisza gyártja és szállítja.

A kollekciókat olyan neves ép és parasportolók mutatták be, mint Telegdy-Kapás Boglárka, a férje, Telegdy Ádám, Márton Richárd, Tóth Krisztián, Özbas Szofi, Debreczeni-Klivinyi Kinga, illetve Illés Fanni, Pap Bianka, Osváth Richárd.

Kertész Róbert paralimpiai tollaslabdázó és Kocsis Paulina énekesnő a magyar olimpiai és paralimpiai csapat 2024-es divatbemutatóján a Várkert Bazárban.Gulyás Michelle öttusázó és Kucsera Gábor kajakozó a magyar olimpiai és paralimpiai csapat 2024-es divatbemutatóján a Várkert Bazárban.Kapás Boglárka úszó és T. Danny énekes a magyar olimpiai és paralimpiai csapat 2024-es divatbemutatóján a Várkert Bazárban.Telegdy Ádám úszó és Udvaros Dorottya színművész a magyar olimpiai és paralimpiai csapat 2024-es divatbemutatóján a Várkert Bazárban.
Galéria megtekintése
(6)

Az MTI tudósítása szerint a kifutón ismert művészek is feltűntek, köztük Udvaros Dorottya, Gubik Petra, Berettyán Nándor, Fehér Tibor és Mosolygó Sára színészek, a zene világát pedig T. Danny és Soltész Rezső képviselte.

Olimpiai pénz és bélyeg is lesz

A Magyar Nemzeti Bank a párizsi játékok alkalmából hétfőn 15 ezer forintos címletű ezüst, illetve 3000 forintos színesfém emlékérmét bocsátott ki, ezek egyben törvényes fizetőeszköznek is számítanak.

Az Endrődy Zoltán iparművész által tervezett érméken olyan sportágak – kalapácsvetés, úszás, kenu és paraasztalitenisz – jelenetei szerepelnek, amelyekben vannak magyar éremesélyesek.

Ezzel párhuzamosan a Magyar Posta olyan bélyegkollekciót bocsátott ki, amely a vízilabda, a kajak-kenu, a vívás és a birkózás motívumait ábrázolja.