2024.5.7 15:32
Olvasási idő 0:36
Masszi-Rigó Csilla

Kamufotók készültek Katy Perryről a Met-gálán, az édesanyja is bedőlt az AI átverésének

ARCOK AI KATY PERRY MESTERSÉGES INTELLIGENCIA MET GALA

Akár egy, a mesterséges intelligencia veszélyeire figyelmeztető kampány is lehetne a Katy Perry és édesanyja, Mary Perry között lezajlott üzenetváltás, pedig nem az: az énekesnő anyját AI-fotókkal húzták csőbe.

Katy Perry idén nem jutott el a Met-gálára, elmondása alapján ugyanis rengeteg munkája akadt (talán éppen egy készülő új album miatt?), amitől nem tudott elszabadulni. Az énekesnő hétfő este mégis a gáláról osztott meg képeket, az édesanyja pedig csodálkozva érdeklődött, hogy akkor mégis eljutott volna a New York-i eseményre.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

KATY PERRY (@katyperry) által megosztott bejegyzés

„Nem is tudtam, hogy elmentél a Met-gálára. Gyönyörű a ruhád! Úgy nézel ki, mint egy virágkarnevál, mintha a saját kocsid lennél” – írta lányának Mary Perry, miután meglátta a fenti fotót. Ám az énekesnő nem hagyta sötétben tapogatózni édesanyját, így figyelmeztette őt: „Anya, az AI téged is átvert, vigyázz!”

Katy Perry még egy videót is közzétett munka közben, vagyis a róla készült fotók valóban csak a mesterséges intelligencia szüleményei voltak, habár többen is azt írták, hogy a számítógép által készített ruhák gyönyörűen mutatnak az énekesnőn, és amennyiben nem léteznek, valakinek feltétlenül el kellene készítenie azokat.