2024.5.5 11:51
Olvasási idő 0:50
Krajnyák Petra

Közel 1,6 millió embernek adott ingyenes koncertet Madonna Brazília egyik leghíresebb tengerpartján

ZENE MADONNA

Az énekesnő karrierje eddigi legnagyobb koncertjével zárt le a 2023 őszén útjára indított Celebration turnét.

Közel 1,6 millió ember gyűlt össze szombaton Madonna ingyenes koncertjén Brazíliában, írja a Reuters. Így az énekesnő karrierje leggrandiózusabb koncertjével zárhatta le az immár 2023 októbere óta tartó Celebrationturnét Rio de Janeiro legnépszerűbb strandján, a Copacabanán.

Sokan a hőség ellenére órák, sőt napok óta táboroztak a homokos strandon, hogy a lehető legjobb helyet szerezzék meg maguknak. Egyes rajongók bérelt hajóról élvezték a koncertet, míg mások inkább lakást béreltek a strand környékén a koncert idejére. A nézők biztonsága és testi épsége érdekében a tűzoltók vízzel locsolták le a színpad előtt álló közönséget miután a hőmérséklet 30 fok fölé emelkedett. Emellett a szervezők vizet osztottak a nézőknek, és több, mint 3000 rendőrt rendeltek ki a helyszínre, ahol az újévi ünnepségeken is bevetett tömegkezelési stratégiákkal biztosították a rendet.

„Rio, itt vagyunk, a világ leggyönyörűbb helyén, az óceánnal, hegyekkel, Jézussal. Varázslatos“

– mondta Madonna hatalmas közönségének, utalva a város monumentális látványosságára, a Védelmező Krisztus szobrára.

A 65 éves énekesnő a késő esti koncerten, közel 27 fokban adta elő legnagyobb slágereit, mint a Vogue, és a Like a Prayer. A popdíva mellett szintén színpadra lépett Anitta, korunk egyik legnagyobb brazil popikonja. 

A brazil hatóságok sokkal szigorúbb biztonsági előírások és óvintézkedések mentén bonyolították le az eseményt, mivel Taylor Swift 2023-as riói koncertjén egy rajongó hőgutában meghalt.