2024.5.7 17:49
Olvasási idő 0:23
Szécsi Krisztián

Mit gondolnak a magyar kormány Brüsszel-ellenes üzeneteiről Brüsszelben? – A Te Hangod

UROPE BELGIUM BRÜSSZEL EURÓPAI UNIÓ POLITIKA UTCA EMBERE

A Refresher nemrég a belga fővárosban járt, ahol arról kérdeztük a helyieket, mit gondolnak arról, hogy a magyar kormány szerint meg kellene állítani Brüsszelt.

Lassan tíz éve már, hogy elindultak a Brüsszel-ellenes plakátkampányok Magyarországon. Minden egyes nemzeti konzultáció, molinó, szóróanyag, átugorhatatlan YouTube-reklám a magyar kormány kreativitásáról tett tanúbizonyságot. Valahogy mindig sikerült Brüsszelt a Dante-féle pokol legmélyebb bugyraihoz hasonlítani, miközben a magyarokat nemváltó óvodásokkal, háborús szankciókkal és Soros Györggyel ijesztgették.

De valóban annyira diabolikus hely a belga főváros? A Refresher nemrég Brüsszelben járt, ahol arról kérdezte a helyieket, mit gondolnak arról, amit a magyar kormány a média legkülönbözőbb eszközeivel propagál róluk idehaza. A megkérdezetteket az interjúk végén egy kis játékra invitáltuk, amelyben ki kellett találniuk, mitől akar a magyar kormány éppen megvédeni minket Brüsszellel szemben. 

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.